Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jak vjet na této nebo i podobné křižovatce na hlavní silnici? Na hlavní silnici (zde Československého exilu) jede souvislá kolona aut a já (červené auto) se na ní chystám vjet. Mám čekat, až nepojde žádné auto nebo si mám najet do levého pruhu a poté se až bude možnost zařadit do pravého? U tohoto řešení může nastat komplikace, že v okamžiku mého najetí do křižovatky začne nějaké auto v koloně předjíždět a může dojít ke srážce. Jak byste to řešili? Díky
Bohužel zde chybí popis průběhu levého pruhu do kterého chcete najet. Pokud křižovatka dále pokračuje dvěma pruhy, tak v tom nevidím problém. Vozidla přijíždějící zprava by se do levého pruhu měla dostat pouze pro odbočení doleva do "Vaší" ulice.
Tady je odkaz. Auta přijíždějící zprava mohou začít předjíždět hned za tím odbočovacím pruhem doleva a zrovna tam budu najíždět a může dojít ke kolizi.
To já vím, ale může nastat situace, že já budu najíždět (ještě nebudu v levém pruhu) a v ten okamžik někdo z kolony začně předjíždět a oba tam budeme ve stejný okamžik, ale on bude v právu, protože je na hlavní. Zkusil jsem to nakreslit.
Dejte přesné GPS místa.
Z namalovaného obrázku, asi dáváte přednost všem co "křížíte cestu". To jsou oba pruhy zleva a z prava jen odbočovací pruh, ve kterém vozidla odbočují vlevo. Vy si klidně najedete do levého pruhu, jak jste namaloval červenou šipku. Pokud ze zelené kolony začne někdo kolonu předjíždět v odbočovacím pruhu, porušuje předpis.
V případě nehody se bude řešit přesná situace, postoj vozidel a průběh jízdy. Navíc si šikovný řidič pohlídá i to, zdali někdo nejede v odbočovačím pruhu. Osobně nevidím žádný problém, klasická městská křižovatka.
Podobných křižovatek je mnoho.
Nevidím v tom problém, odbočíte do levého pruhu a pak se zařadíte. O nějaké kolizi bych nemluvil. Křižovatka je postavena tak, že bez porušení předpisu vám do vašeho pruhu nikdo nevjede. A pokud začne kdokoli předjíždět, vyjde to až za křižovatku a musel by být slepý aby vás neviděl. A navíc je v křižovatce předjíždění zakázáno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.