Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snímač tlaku oleje 1.9tdi

Od: golf* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám takový problém, kde si nejsem jistý. Mám VW golf 3 1.9tdi 1Z najeto 440 000km a v úterý mi blikla párkrát kontrolka mazání a rozezněl se bzučák. Motor jsem při jízdě okamžitě chcípnul a zastavil u krajnice. Po asi 2 minutách jsem zkusil nastartovat a kontrolka už neblikala. Dojel jsem na jeden plácek asi 300m. Kontrolka se už neobjevila a motor mazal(sundal jsem víčko oleje a měl ruku od oleje). Dojel jsem domů-2km a Koukal na to čidlo tlaku. Jsou 2 jedno na hlavě a druhé u olej. filtru. To na hlavě po sundání čepičky bylo trochu od oleje. Myslíte, že je to čidlem? Už jsem najel cca 200km a vše ok. Pro jistotu jsem se rozhodl koupit si přídavný budík na tlak oleje + nové čidlo, které má dva vývody, takže zachovám funkční kontrolku, protože ze zadření motoru mám noční můry:D

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jasné,čidla prekontrolujete,kupíte si budíky,no, aby ste si skontroloval mierku oleja vás nenapadne.

golf*
hodnocení

Jasné. To že nenapíšu, že jsem to kontroloval, znamená, že jsem to nedělal? Oleje bylo mezi ryskami a bylo to to první co jsem udělal při tom zastavení na tom plácku.

hodnocení

0x

No hlavně zkus změřit tlak oleje z čerpadla, to je směrodatné... U jednoho modelu VW se opotřebovával pohon , takový čtyřhran na olejovém čerpadle a špatně mazalo... Tak se zkus raději zaměřit na to... Ať máš jistotu...

berger*
hodnocení

0x

Jakým stylem jste najel těch 200km? Opatrně,nevytáčel jste motor,tak se to zdá OK? Měl jsem vento se stejným motorem. Dělalo to při 3000 otáčkách a více,pak to spadlo do nouzáku. Oprava neměla smysl,byl to vrak,tak jsem to nechal až do zadření. Při pitvě v háji olejové čerpadlo. Hiawata má asi pravdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]