Nejste přihlášen/a.
Marodím. jdu do práce až 14.5. tam bych ti to na počítači vyjel, Je tu ale poměrně rozsáhlé vláko, kam jsem dřív lidem na tyhle žádosti odpovídal a v něm je dole odkaz na potřebný prográmek funkgující pod Win10 zkus si to dohledat vyhledáváním na fóru.
Kdybys měl klíč, kde elektronika nefunguje, přineseš si klíč z vrakáče, přehodíš planžetu a vygeneruješ si kód, Ten ti rozchodí DO. zámků ale možná budeš muset mít vedle klíče pověšený starý klíč kvůli čipu imobilizéru. IMO je pasivní čip který je zpárovaný s elektronikou auta a ten by se neměl nechat přeprogramovat z venku.
Musíš ale při koupi klíčku na vrakáči rovnou zkontrolovat aby v něm byl papírek s kódem. Jinak ti bude klíč na nic. Kódy vytištěné na plošném spoji jsou k ničemu. Musíš mít papírek vedle.
Já jenom vím, že jsem to několikrát v minulosti dělal a našel jsem si dekoder na netu, tam se ale pouze vygeneroval kód z papírku (štítku) nalepeném uvnitř klíčku a pomocí toho se dal obejít "imobilizer" auta, bylo to v takovém provedení, když bylo ovládání a blokování přes infra... Ale umožňovalo to složitějším způsobem nastartovat motor a odjet do servisu... V každém případě to nebylo na trvalý provoz... Bylo to něco ve stylu 3x za sebou otevřít dveře, 2x otočit klíčkem... Ale bylo to nouzové řešení... Ten kód určoval postup... Byl to vždy starý Magane...
Dneska je u starých Megánů daleko jednodušší odstavit IMO v řídící jednotce než řešit opravy. Rencky jsou problémy s IMO pověstné, hlavně laguny, ale ani scénikům se to nevyhýbá. Veřejně se mluví o tom, že je to běžné "kurvítko" protože se tyhle věci vysypou vždycky u stejného ročníku auta bez ohledu na jeho nájezd a způsob používání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.