Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1,2 TSI - volnoběh za studena

Od: fabia odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám s tímto motorem najeto teprve párset kilometrů, ale všiml jsem si takové zvlášnosti. Když je chladno, jako třeba dnes :) tak nastartuji, motor klasicky 1300ot, napne se řetěz, jedu.. Vše probíhá naprosto v pořádku, motor jede výborně, zátah turba je OK, na dálnici jede taky super, vytáčení do červených čísel (za tepla) taky úplně bez problému, žádnej úbytek výkonu, cukání, nic...Ale jak se se studeným motorem postavím na semaforu, tak cítím, jakoby vynechával jeden válec, občas, takový cuknutí do sedačky.. Otáčky nekolísají, ani to nemá jinej zvuk, jenom to sporadicky cukne do sedačky. Jakmile se ohřeje (nemusí ani olej, stačí kapalina), tak už to nedělá. Moje teorie je, že je to normální ochuzování skrz studenej katalyzátor, emise, bla..nevím :-D Nějaký jiný názor, mám to řešit? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lukas789
hodnocení

1x
Zdravím, tento motor mám také a projevy taktéž stejne, je to ok.. Žádná chyba se nezobrazuje na diagnostice...
Pravděpodobně nějaká systémová chyba co není odladěná... Ford ecoboost je ekvivalent a tam je toto v pohodě...

hodnocení

0x
To je "zahřívání" katalyzátoru způsobené zpožděním zážehu.
Normální věc.
Krátké prohřátí na volnoběh pomůže.

hodnocení

0x

Píšete"napne se řetěz", dále píšete o rozdílných úrovních ohřátí kapaliny a oleje, že vy používáte nějakou z těch bluetooth diagnostik? Jakou, jaká je to Fabia?

fabia

Pro zjištění napnutí řetězu používám aplikaci Uši verze 1991, pro teploty jsou to potom dvě rozdílné aplikace, pro kapalinu je to aplikace Rafička a teplotu oleje zjišťuji aplikací Palubní počítač. Snad vám to pomohlo :)

1,2 TSI - volnoběh za studena

Vtipné, ale škoda, zjišťuju to protože kamarád má právě ve fabii tsi nějaký tenhle bluetooth bonzák a nefunguje mu to uplně podle představ, tak jsem chtěl vyzvědět jaký používáte typ a i aplikaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]