Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manžeta poloosy

Od: rodic odpovědí: 9 změna:

Předpokládám, že je to toto, je to hned vedle kola. Zeptám se blbě, protože je to pro mě věc zcela neznámá. Pod tou manžetou je vazelína. Shodou okolností k mé neradosti mně nějaký kamen do ní udělal díru, takže se z ní vytlačuje vazelina, takže mě to udělá další díru do peněženky, ale co už. Pod tou manžetou je nějaký kloub nebo z jakého důvodu je tam ta vazelina?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pod manžetou je homokloub ten je mazaný mazivem s mos2
Mazanej je proto aby chodil jak má
Pokud se mazivo stratí ztvrdne a do kloubu se dostane bordel kloub časem odejde a oprava bude draší
Takže manžetu nechat vyměnit dokud je čas
A kloub by bylo dobré sundat vymejt čističem a naplnit novým mazivem
rodic
hodnocení

Hned jak jsem to zjistil - na technické, tak jsem jel za svým automechanikem a on řekl že ji objedná, ale že to bude chvíli trvat, že má moc práce. Jedu v blízké době 2x 225 km, na to řekl, že by to neměl být problém, tak doufám, že nekecá.

To poznáš až pojedeš. Já bych opravu neoddaloval.

S citroenem Xantií jsem jezdil s prasklou manžetou pět let a vše je stále OK! Předtím na Seatu Ibize nevím jak dlouho týden? měsíc? co jsem to zjistil + asi 14 dnů do opravy, kloub odešel pak asi po 500-1000km. Takže asi tak je to sázka do loterie.

hodnocení

0x

Manžety jsou na obou stranách - dedukujete správně. Výměna není náročná na peníze ani na čas. Záleží na voze - a na servisu. můžete se vejít s částkou do 500 a stejně tak zaplatit 1500,- ...

doplněno 29.04.19 14:06:

Těch 400 km není žádný problém, pokud jezdíte po silnici - zvláště teď po deště omyté silnici. Jen při parkování počítejte s loužičkou právě v deštivé dny. A když vás ve městě někdo nahlásí, můžou vám takovou "ekologickou hrozbu" z veřejného parkoviště odtáhnout.

fu
hodnocení

0x

Určitě nechat vyměnit, otázka je to pár korun. Vazelína je tam pro to aby mazala ten kloub. Jak se tam udělá díra začnou tam vnikat nečistoty a vlhkost a kloub odejde. Pak je to o dost dražší...

rodic
hodnocení

Tak otázka nezněla, jestli vyměnit, jak píšu výše oprava je objednaná. Jen mě zajímalo co tam je.

hodnocení

0x

Co nejdříve vyměnit. Pokud s tím budeš jezdit, budeš brzy měnit nejen manžetu za pár Kč, ale i homokinetický kloub za hodně set až několik tisíc Kč. Tady se váhání a zanedbání nevyplácí.

rodic
hodnocení

Snažím se o výměnu co nejdříve, čekám až mě zavolá automechanik, že můžu přijet. Doufám že nekecá že najetí přes 400 km do opravy není problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma poloosa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]