Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo, prosim, poradit jaký je postup? Prodáváme auto 20let staré do autobazaru a nevíme jak správně převést vlastnictvi vozů z původního vlastníka na autobazar. Chtěli bychom se vyhnout podpisu plné moci, kdy autobazar přislibí přepis a nasledne to neudělá. V případě takového problémů by při provozu auta byl zodpovědný stále původní majitel. Dá se toto nějak ošetřit? Děkuji za případnou pomoc..
Moc, moc vám děkuju za odpovědi a velkou pomoc...
Samozřejmě to jde. Domluvíš se v autobazaru a jeho pověřený pracovník s tebou zajde na registr vozidel, kde převod vyřídíte. Jen nevím, zda i pro převod na autobazar je nutná evidenční kontrola, ovšem tu lze bez problémů absolvovat.
Po přepisu na autobazar si necháš udělat kopii ORVII jako doklad pro zrušení povinného ručení a následně ho obratem zrušíš.
Toto neplatí pro KOMISNÍ prodej, který většinou autobazary praktikují !
Nevím jak toto bazary řeší,ale osobně-nedal bych z ruky auto (klíče+ doklady) pokud nebude v ORV (TP) nový vlastník!
JInak vzhledem k dotazu asi nejideálnější postup znáte,ale pro jistotu , společně s kupcem-na STK (celou TK nebo EvK) s protokolem a doklady oba dva na úřad k zápisu změny-po zapsání předání dokladů a klíčů kupci,prodejci pak kupní cenu.Takto jsem postupoval při koupi auta pro syna a nebykl s tím problém a tahanice ohledně on slíbíl atd...Jasně jsem dal najevo jak to chci řešit a ,nakonec prodejce také.
Zdravím, píšu jen svou osobní zkušenost a třeba se nekomu může hodit..
S naším 20let starým autem jsme jeli do autobazaru, kde na nás prodejce vyrukoval, že si pravě vyjel na PC certifikát od spolecnosti CEBIA, ze auto není čiste, že je přetoceny tachometr. Pro nás šok a hádání se, že je to nesmysl.. Na základě Cebie by sla cena auta rapidně dolu a to jsme odmítli s tim, že tady někdo lže, ale my to nejsme. Auto máme od začátku, pravidelne zapsané kontroly, nikdy žádný podvod..Doma jsme si sami vyjeli na PC výpis od Cebie za 500,- zda nám nepredlozil prodejce nějaký podvod a měl pravdu a naše auto skutečně Cebie eviduje jako pretocene.. Začali jsme pátrat... Kdysi jsem tady na poradne četla od jedné paní, která též prodávala tzv. čiste auto a stalo se jim to samé a tato paní do Cebie volala a zadala vysvětlení... a v Cebii pry udělali chybu a vše hned potichu opravili..Pani mě inspirovala a volali jsme s manzelem do Cebie taky s tím, ze co to znamená a předložili jsme veskere dokumenty k autu a... velká omluva, že udělali chybu a hned to opravili a během minuty nám poslali čistý výpis k našemu autu...Co dodat.. Na CEBII už máme svůj názor..
Krásný den vsem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.