Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčovna aut

Od: ivpe* odpovědí: 4 změna:

Půjčovali jste si někdy auto v autopůjčovně? Pokud jo, prohlíží nějak podrobně lak, jestli není trochu škráblé? Ne, nepoškrábal jsem lak, auto si budu teprve půjčovat a mám obavu, že něco přehlédnu při převzetí a při vrácení budou chtět zaplatit škodu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prohlížet mohou, způsobenou škodu vymáhat mohou. Je jen na vás, abyste si vozidlo před vypůjčením prohlédl a případná poškození zadokumentoval (vyfotit co se dá). Pak po vás při vrácení nemohou chtít náhradu za něco, co už na autě při vypůjčení bylo.

hodnocení

0x

Zalezi jak kde a jak ktera pujcovna.

Nekde daji formular, kde jsou uz zaznamenane nejake defekty a vy muzete doplnit dalsi, nekde s vama primo obejdou auto, nekde maji meritko (tester) a resi pouze skrabance vetsi, nez ono meritko, nekde to neresi vubec (v Recku utrzeny naraznik pohoda), nekde vam k tomu vubec nic nereknou a kdyz se vratite tak cumite jako puk, za co vse calujete...

Neexistuje jednotny postup. Pouze obecna rada, vse peclive zkontrolovat a jakykoliv problem hlasit predem a chtit si ho nechat potvrdit.

hodnocení

0x

Několikrát jsem si půjčoval v Řecku (Kréta, Rhodos, Zakynthos...), tam k tomu přistupují s jižanským klidem - pokud nevrátíš bouračku, je to OK. Škrábance nebo rozbitý blinkr nikdo neřeší.

Tuzemskou půjčovnu jsem nezkoušel, ale firma, ve které pracuju, si auta na služebky půjčuje, a nevím o žádných problémech ohledně běžného opotřebení.

hodnocení

0x
Hodnekrat jsem pujcoval v britanii a bez problemu. Pri vraceni zamestnanec obejde auto, koukne dovnitr a ok.. musel by to byt fakt viditelny problem aby to resili. Pri prevzeti auta mas v protokolu vypsano, co s autem vse je. Byvaji treba podrene narazniky. Mel jsem treba auto, do ktereho nekdo natankoval spatne palivo a taky to tam bylo uvedeno .. ..jestli mas strach, tak si ho nafot.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]