Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové destičky

Od: au1 odpovědí: 15 změna:

zdravím zdejší autorádce, potřebuji poradit ohledně brzdových destiček, mám na autě celkem nový, ale předchozí majitel se zřejmě nechtěl plácnout přes kapsu, a tak investoval do nejlevnějších na trhu *bzum* a ty samozřejmě pískají. Dám tam TRW, ale nevím který:

mlparts.cz/...
nebo
mlparts.cz/...

ty dražší mají technologii DTEC, což má být něco k omezení prašnosti. Stojí to za ty 2 stovky navíc? Nejsem žádnej Fittipaldi, takže mi jde především o to pískání, či jiné příjmené zvuky *ua* díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pískání brzdových destiček není o jejich ceně a tedy není smozřejmé, že zrovna ty tvoje pískají. Že nebudou destičky pískat ti nikdy nikdo nezaručí, pouze se můžeš dozvědět u kterých destiček je to více a u kterých méně pravděpodobné.

Existuje spousta důvodů, proč brzdové destičky pískají. Bohužel jeden z nejčastěji "odborníky"uváděných je nevhodná kombunace materiálů a výrobců kotoučů a destiček, což je v lepším případě polopravda, v horším úplná lež. Jeden z častých důvodů je absence tlumicího materiálu na zadní straně destičky, ten značně přispívá k odstranění pískání. Další je nedostatečně vyčištěné brzdové komponenty při výměně kotoučů a destiček, dále poškozené vodicí plíšky destiček u systémů, které tyto plíšky používají a našli bychom i další.

Doporučuji přečíst si třeba toto, tam zjistíš, že odstranit pískání brzd není až taková sranda.

PS: Momentálně mám na mé Dacii kotouče Brembo (drahé?) a desky Starline (nejlevnější?) a nic nepíská.

doplněno 23.04.19 13:53:

@au1: Nemám informace o materiálu těch tebou navrhovaných destiček. A i kdybych je měl, tak ti odpovědět nedokážu, protože v tom nejsem odborník. To, že destičky z "tvrdého"materiálu pískají častěji, je sice vcelku pravda, ale pořád se musím odvolávat na druhou větu mého prvního příspěvku: "Že nebudou destičky pískat ti nikdy nikdo nezaručí, pouze se můžeš dozvědět u kterých destiček je to více a u kterých méně pravděpodobné."

Asi bych zkusil koupit ty dražší, třeba budeš mít štěstí.

au1
hodnocení

díky za elaborát *palec* tlumící materál na stávajících destičkách samozřejmě není, mechoš tam zkoušel dát nějakou gumu či co to je, ale píská to pořád. Pravděpodobně prý destičky z příliš tvrdýho materiálu.Dle toho co píšeš, u kterých z těch dvou destiček v odkazech je tedy menší pravděpodobnost, že budou pískat? *smich* Nebo ještě nějaké jiné?

sollik*

Stejný problém se nedávno řešil na jistém autofóru. Pomohlo kompletní vyčištění a promazání brzdičů a prohození destiček z jedné strany na druhou.

hodnocení

0x

Na brzdách se nikdy nešetří, může se to krutě vymstít. Nestojí to za to. Proto jsem vždy používal originální díly a to u každého vozu, co jsem kdy měl. Každý solidní mechanik to potvrdí. A pokud se někdy ozvalo pískání, vždy to byla nečistota mezi destičkou a kotoučem.

Kolega ma treba fungla a piskaji mu brzdy taky. Takze si nejsem jisty jestli original je kvalita zarucena.. spis jak se zadari na lince :-D

hodnocení

0x

Prehriaté brzdy,preto pískajú.

Zase nesmysl. Jel jsem kdysi přes Alpy, sjedz do Klagenfurthu, Brzdy tak přehřáté, že v Klagenfurthu se z nich začal valit dým. Ale ani nepískly a i to dokonce přežily.

Je ovšem nesmysl z takových kopců brzdit brzdma a ne motorem.

Tak si to zkus! Nejsem d.e.b.i.l, motor nemá šanci to sám ubrzdit!

Neříkám že sám, ale jako hlavní brzda.

Až si sjedeš z Ljubelji (hřebenový přechod Rakousko - Slovinsko) dolů do Klagenfurtu, snad nezničíš motor jako hlavní brzdu a především: Budeš mluvit úplně jinak, než teď.

asd1

Je spousta aut které motorem prakticky nebrzdí, obvykle maloobjemový benzín. Vibrace - většinou nečistoty nebo chyba při montáži a materiál obložení tomu jen trochu pomůže.

Motorem brzdí v podstatě jenom vozidlo s dieselovým motorem, benzín opravdu vmotorem moc nebrzdí!

hodnocení

0x
Já jsem viděl v jednom období několikrát pískat kombinaci ATE desky a i kotouč... Tak že asi špatná série...?

To zase já jsem brzdy pískat neviděl *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]