Nejste přihlášen/a.
zdravím zdejší autorádce, potřebuji poradit ohledně brzdových destiček, mám na autě celkem nový, ale předchozí majitel se zřejmě nechtěl plácnout přes kapsu, a tak investoval do nejlevnějších na trhu a ty samozřejmě pískají. Dám tam TRW, ale nevím který:
mlparts.cz/...
nebo
mlparts.cz/...
ty dražší mají technologii DTEC, což má být něco k omezení prašnosti. Stojí to za ty 2 stovky navíc? Nejsem žádnej Fittipaldi, takže mi jde především o to pískání, či jiné příjmené zvuky díky
Pískání brzdových destiček není o jejich ceně a tedy není smozřejmé, že zrovna ty tvoje pískají. Že nebudou destičky pískat ti nikdy nikdo nezaručí, pouze se můžeš dozvědět u kterých destiček je to více a u kterých méně pravděpodobné.
Existuje spousta důvodů, proč brzdové destičky pískají. Bohužel jeden z nejčastěji "odborníky"uváděných je nevhodná kombunace materiálů a výrobců kotoučů a destiček, což je v lepším případě polopravda, v horším úplná lež. Jeden z častých důvodů je absence tlumicího materiálu na zadní straně destičky, ten značně přispívá k odstranění pískání. Další je nedostatečně vyčištěné brzdové komponenty při výměně kotoučů a destiček, dále poškozené vodicí plíšky destiček u systémů, které tyto plíšky používají a našli bychom i další.
Doporučuji přečíst si třeba toto, tam zjistíš, že odstranit pískání brzd není až taková sranda.
PS: Momentálně mám na mé Dacii kotouče Brembo (drahé?) a desky Starline (nejlevnější?) a nic nepíská.
@au1: Nemám informace o materiálu těch tebou navrhovaných destiček. A i kdybych je měl, tak ti odpovědět nedokážu, protože v tom nejsem odborník. To, že destičky z "tvrdého"materiálu pískají častěji, je sice vcelku pravda, ale pořád se musím odvolávat na druhou větu mého prvního příspěvku: "Že nebudou destičky pískat ti nikdy nikdo nezaručí, pouze se můžeš dozvědět u kterých destiček je to více a u kterých méně pravděpodobné."
Asi bych zkusil koupit ty dražší, třeba budeš mít štěstí.
díky za elaborát tlumící materál na stávajících destičkách samozřejmě není, mechoš tam zkoušel dát nějakou gumu či co to je, ale píská to pořád. Pravděpodobně prý destičky z příliš tvrdýho materiálu.Dle toho co píšeš, u kterých z těch dvou destiček v odkazech je tedy menší pravděpodobnost, že budou pískat?
Nebo ještě nějaké jiné?
Na brzdách se nikdy nešetří, může se to krutě vymstít. Nestojí to za to. Proto jsem vždy používal originální díly a to u každého vozu, co jsem kdy měl. Každý solidní mechanik to potvrdí. A pokud se někdy ozvalo pískání, vždy to byla nečistota mezi destičkou a kotoučem.
Zase nesmysl. Jel jsem kdysi přes Alpy, sjedz do Klagenfurthu, Brzdy tak přehřáté, že v Klagenfurthu se z nich začal valit dým. Ale ani nepískly a i to dokonce přežily.
Až si sjedeš z Ljubelji (hřebenový přechod Rakousko - Slovinsko) dolů do Klagenfurtu, snad nezničíš motor jako hlavní brzdu a především: Budeš mluvit úplně jinak, než teď.
Je spousta aut které motorem prakticky nebrzdí, obvykle maloobjemový benzín. Vibrace - většinou nečistoty nebo chyba při montáži a materiál obložení tomu jen trochu pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.