Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ustřižený roh malého OTP - polopřevod- blbost

Od: barrylan* odpovědí: 6 změna:

Zdravím - jel jsem koupit ojeté auto citroen r.v.1992 ( dle údajů velice slušný stav motor 158000km - skutečnost odpovídala popisu)

zaujala mne nabídka - není nutný přepis - předběžně dohodnuta smlouva o dlouhodobém užívání s připsáním všech poviností a rizik na uživatele. - Měl jsem podobnou smlouvu k kamarádem, kdy jsem mu vozidlo splácel a až po celkovém zaplacení jsme udělali převod. Domníval jsem se, že provedeme obdobně dle návrhu prodávajícího, ale i přes slušný stav vozidla jsem raději vycouval. Potřebuji poradit zda jsem udělal dobře, neboť mne zarazili tyto okolnosti - po kontrole všech čísel VIN a motor vše OK - prodávající nebyl uveden ve velkém OTP, protože už na začátku jednání uvedl, že jezdí rovněž na smlouvu s člověkem který na velkém OTP byl zapsán v malé kolonce jako (odhlášení nebo přihlášení) 11.1.2010 razítko u toho Místní úřad nebo něco podob.

Prodávajíci tudíž papírově nikde nefiguroval ale to prý u teto smlouvy normál, že prí na sebe platil povinné ručení, tak jsem chtěl zda ho má u sebe a jak dal, že to bude odhlašovat, ale pak našel pov. ruč. na majitele v druhem pořadí zpětně dle OTP. Pak jako posledniho jsem si všimnul malé OTP má ustřižený malý roh - důvod je to prý polopřevod a pokud mám u sebe smlouvu s původním majitelem ( kterého jsem neviděl, neslyšel a pokud neumřel možná žije na adrese uvedené na smlouvě) mohu s vozem bez problému jezdit - až do konce TP a nebo i vozidlo dále prodat pokud se rozhodnu.

Tak jsem se probudil a řekl jsem do tohoto obchodu nejdu, neboť jsem přesvědčen, že bych s tím autem mohl bez problému jezdit pouze po vlastní zahradě.

O polopřevodu jsem se dozvěděl dnes a i když píšete ostatním ať hledám v historii, prosím o vyjádření. Díky díky díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

teoretická možnost, zaparkujete tam kde nemáte, vozidlo odtáhnou, a vydají ho ...

komu? podle dokladů nejste majitel...

ale i další problémy.
je třeba doregistrovat a stát se plnoprávným majitelem i v dokladech.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

1.) Ustřižený roh malého TP znamená, že auto změnilo majitele a nový vlasntíky by jej měl na sebe přihlásit

2.) Polopřevod znamená, že vlastník vozidla si splnil zákonnou povinost a nahlásil na úřadu změnu vlastníka,na základě uvedeného zápisu v mezikolonce velkého TP se člověk, který je tam uveden přihlásí do registri vozidel ve svém trvalém bydlišti...Pokud se nepřihlásí a auto dál prodá, přihlásí se do registru ten další, který auto koupil.Na registru vozidel se prokáže kupní smlouvou s člověkem, uvedeným v polopřevodu. Ve Vašem opřípadě by měl mít prodávající kupní smlouvu s člověkm v polopřevodu, Vy pak kupní smlouvu s člověkem od kterého auto kupujete...smlouvy na sebe vzájemně navazují, může jich být klidně nekolik...S vozem můžete bez problémů jezdit, pokud má platnou technickou, pokud máte u sebe platný registračné dopklad a pokud je autoc pojištěné...

barrylan*
hodnocení

Díky za odpověď - jenom stále nerozumím tomu ( OTP ustřižený roh) ten OTP je tímto neplatný a tak musím pro nový a to už je registrace nebo přihlášení, tudíš ekologický poplatek? a ještě jak jsem již psal, žádnou následnou smlouvu vzájemně na sebe navazující jsem neviděl, neboť prodávající mi předkládal smlouvu né se sebou, ale s člověkem před ním v časové rozmezí cca 13 dnů. Kdybych chtěl podepsat smlouvu a údaje ověřit dle OP, tak papírový majitel přítomen nebyl.

Nevím zda se v tom vyznáte, je to motanice díky.

nespokojenyurednik

není to motanice, kupte si auto kde byla eko-daň zaplacena a jděte se přihlásit do registru...ustřižený roh znamená že máte na sebe auto zaregistrovat...ale nejste sám, se zavedením eko.daně se množí počet aut, které na sebe noví majitelé nepřihlašují, respektive přihlašují až po jejich ekolikvidaci, pak se eko-daň neplatí, jen správní poplatek 8000,- za registraci, auto se trvale vyřadí z registru...kupní smlouva může být i ústní,ale na základ ústní kupní smlouvy na sebe auto nezaregistrujete, pokud nebudete zapsán v mezikolonce velkého TP...zda jste něco viděl nebo neviděl, to jsou Vaše občanskoprávní vztahy, buď se domluvíte a budete mít smlouvy, nebo ne, nic víc k tomu nelze dodat...

jen malá překlep 800Kč

ale uplná pravda

1jara*
hodnocení

0x

Dobře jste udělal, od tohoto vozu ruce pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]