Ahoj prosím o radu jsem v háji byl jsem v krámě spadl mi klíč na zem zvedl jsem ho nakoupil sem si jdu do auta zkouším nastartovat a rozsvítí se kontrolky ale žádná reakce zkoušel sem na roztáčeni ale žádný vliv co to muže být a kolik by tak stála oprava prosím sem bez auta v háji
Vidím to podobně, jako Satam - zažil jsem to kdysi v Německu, byli jsme tam na montáži a jeden filuta házel druhýmu klíče od Vita z okna hotelu. Dopadlo to přeně stejně - nechytil, klíče buchly o chodník a vylovíno. Posílali nám náhradní klíče z firmy přes kurýrní službu.
jiri98
A kolik by stála tak oprava? A nebo vypnutí imobilizéru fakt nevím ale potřebuji nutně auto
Nejpíš nárazem došlo k poškození čipu immobilizéru. Oprava: Nový čip + nastavení. Cenu netuším, ale řádově v tisících Kč.
doplněno 21.04.19 22:41:
Mám radu: Buď použít rezervní klíč (který byste měl mít), nebo zajít do nejbližší "klíčárny", která dělá i autoklíče a tam se poradit. Třeba budou vědět, jak na to, lépe než kdokoli z nás tady na poradně.
Vyndat baterku z ovladače-nechat cca.10min a znovu dát baterii zpátky a zkusit.Náhradí klíč nemáte? I u ,,blbýho,,, Rennaultu jsem strartoval jeden čas ne přes kartu ale klíčem z karty.
jiri98
No právě že nemám nevím co mám dělat kamarád říká že to bude oprava kolem 6-7 tisíc nemáte nějakou radu třeba dvakrát pobouchat jednou pohladit a hotovo za každou radu budu rad
Pokud by odešlo immo v klíčku tak auto nastartuješ ale vzápětí chcípne Nebo startér točí a nechytí to Pokud neni po otočení klíčku žádná reakce startéru tak nejdřív kontrola pojistek pokud sou všechny o.k. šel bych po elektrické časti spínací skřínky
Když upadne klíč, nezničí se spínací skříňka ani nevypadne pojistka. Jsou i takové immobilizéry, které vůbec nepřipustí rozběh startéru.
jiri98
No muselo se stát něco s klíčem normálně sem celý den jezdil a přijedu do krámu spadne mi klíč na zem vypadla baterka dám zpět jdu do auta chci odjet rozsvítí se kontrolky ale žádná reakce je to mrtvý tak sem vyřízenej Někdo mi říká že oprava může být 500,- někdo 6-7 tis. Už jsem s toho jelen Je to bmw e36 316i touring 1999 rok
007cz
Vypadla ti baterka a transporder (čip) sám to neopravis, musíš do servisu nebo někam kde to umí viz odkaz vise.
jiri98
Dneska jsem volal a zítra jdu do výrobny klíčů udělá mi tam čip a nakoduje mi ho ale mám strach že mu zaplatím a bude to stejný nevím co mám dělat mislite že by to mohlo jít
007cz
Diagnostiku a zjistit proč auto nestartuje, ale co popisuješ s tím klíčem tak to bude na 99% tím...jinak vidím že hrubky děláme stejně hrozné,,
Svítí na budíkách kontrolka klíčku, která značí problém s imobilizérem? A co baterka v autě? Třeba auto málo dobíjí nebo už je stará, kontrolky rozsvítí, ale startérem už nepohne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.