Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skůtr - jaký si pořídit?

Od: kiaransalee* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

prosím o Vaše rady a zkušenosti. Jelikož nám jaro klepe na dveře, rozhodla jsem se pořídit na cestování do práce skůtr. Mám zkušenosti s klasickou "silnicí", ale se skůtry vůbec. Představovala bych si něco "většího"od 500 kubíků víc, na netu jsem jich našla několik, ale nevím jak si vybrat. Do práce jezdím kousek po dálnici, tak aby mě nepředjížděli kamioňáci :)

Favoritem je zatím pro mě Honda FJS600 Silv/..., ale také se mi líbí Peugeot Satelis 500, nebo Kymco Xciting.

Prosím poraďte, nechci si koupit nějakou plečku, abych potom nelitovala.

Děkuji za všechny Vaše názory a doporučení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Je jasne, ze vam doporucim Hondicku. Dale by jste se mohla podivat na Burgmana nebo na nejakeho itala. Dalsi dve alternativy me nijak neuchvatily, ale je to pouze subjektivni nazor. Technika bude srovnatelna. R.
doplněno 24.01.10 18:41: Idealni by bylo vyhlednute stroje pred koupi u prodejcu fyzicky osahat.

mirodedo*
hodnocení

2x

Pekne vas pozdravujem z Nitry .

Ja by som doporucil Suzuki Burgman 650 lebo taky vlastnim a som velmi spokojny má to prevodovku automaticku ale ked si prepneš tak možeš jazdit manual dalej je tam klasicka jazda alebo športová ide to ako strela ja som na mojej isiel 165km/h a este sa brala .Ja som si zistoval aj ine no mne sa najviac pozdavala táto a zopakujem som spokojny.

1jara*

Tak ještě kápnout na skůtra s kardanem a máte po probémech s řetězy. Víte že u těhle silných strojů řetěz dlouho nevydrží.

doplněno 28.01.10 17:20:

Mirodedo to jsem nevěděl.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

všechny značky jsou dobré, volil bych ten s největšími koly, kvůli lepším jizdním vlasnostem na nerovné komuinikaci nebo v lehčím terénu

1jara*

Zvolte také co by vám vyhovovalo zda automatická nebo mechanická převodovka.

mirodedo*
hodnocení

0x

Prijemny večer!

Len taku malu pripomienku ale ved Suzuki Burgman 650 nema retaz ak to neviete dokonca ani kardan ale má prevodové kolieska a ide to perfektne a ticho ide tiež prevodovy olej som spokojný! Ale záleži na vás co si kupite .

miro11
hodnocení

0x

V kategorií maxiskútrov je na výber niekoľko..už spomínaná Honda FSJ budena rok nahradená novým modelom SW GT 600...staršie modely trochu trpeli poddimenzovaným rámom a nepríjemným vlnením v zákrutách...Peugeot Satelis je klasika francúzky dizajn s osvedčeným talianskym motor s dobrým výkonom a spotrebou...Burgman 650 je cestovný skúter ktorý sa lepšie cíti na diaľnici než v hustej mestskej premávke...Na výber ešta sa ponúka Kymco Xciting ktorý je športovejšie zameraný..s výkonom porovnateľným s Yamahou T-Max ktorá sa považujeza triedu maxiskútrov..samozrejme 2-valcový motor..u Yamahy potrápi aj motorkárov...vo vyššej kubatúre kráľuje Gilera GP 800 ale to je už čistý adrenalín :) Doporučujem stránky www.skutrmoto.cz kde v recenziach a testoch nájdeš mnoho odpovedí..a na forume diskusie k jednotlivým typom..sú tam ľudia ktorý jazdia a dokážu poradiť..vrátane mňa..pretože kto si myslí, že skúter má kardan..určite nie je fundovaný k správnej odpovedi... :)) tak držím palce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]