Nejste přihlášen/a.
Vozidlo A přijíždí ke křižovatce tvaru T bez rozlišení D.Z. potřebuje jet rovně, ale zprava přijíždí vozidlo B které odbočuje vlevo na jeho stranu kterému musí dát přednost, ale z protisměru vozidla A přijíždí několik vozidel C jedoucích rovně do směru příjezdu vozidla A. Vozidlo B nemůže odbočit protože musí dát přednost vozidlům přijíždějících zprava.
A co když vozidlo A projede rovně, stejně vozidlo B nemůže odbočit?
Tak včera jsem jako cestující zažil podobnou situaci.
Místo vozidla A byla kolona popojíždějících vozidel, která nejela rovně, ale odbočovala vpravo.
Vozidlo B přijíždělo k vozidlům A z prava a odbočovalo vlevo.
Z prava k vozidlu přijíždělo několik vozidel C a odbočovalo do leva, ale vzhledem k tomu, že se nemohly zařadit - připojit do kolony vozidel A - hodlaly jet stejným směrem, tak vozidlo B projelo - tím pádem nedalo přednost vozidlúm C -protože stejně vozidla C nemohly pokračovat.
Zajímalo by mě jak by to bylo s vozidlem B při jízdě v autoškole s komisařem.
Jestli by taky žák mohl projet a nebo by musel čekat až z prava nebude žádné vozidlo kterému musí dávat přednost.
Až budete dělat autoškolu, tak zjistíte, že to je jedna z klasických otázek na křižovatku.
Jako první projedou vozidla C zároveň s vozidlem A, pak projede vozidlo B
To není pravda. §22 zák. č. 361/2000Sb. toto nepřipouští a pokud za takové situace dojde k nehodě mezi A a B, pak A nedal přednost a je viník.
Souhlas se satamem, byl to trochu takový chyták.
Samozřejmě vozidlo A dává přednost vozidlu B a může jet, až vozidlo B projede.
Promiň, Pavle, měl jsem uvést toto:
Samozřejmě vozidlo A dává přednost vozidlu B a může jet, až vozidlo B projede.
To je pouze teorie, v provozu je to i jinak, jen se musí dát přednost jízdě. Vždy bude záležet, zdali vozidlo jede, jakou rychlostí a co je to za druh vozidla. Ale to jsem již napsal.
Samozřejmě že v praxi je to jinak, než si myslí milan, v Praze to ani nezkoušej, brzy by došlo ke kolizi, vozidlo B si v klidu najede do křižovatky, protože ví, že má před vozidlem A přednost a počká, až projedou vozidla C, pak projede a pak má teprve šanci vozidlo A, jedině že by tě B úmyslně pustil
Je to o rychlostech, druhu a naložení vozidel. Vždy se bude postupovat individuálně. Když 3x nakreslím podobnou křižovatku, s jinými vozidly, bude projetí pokaždé jinak. Nežli se rozjede Tatra s vlelkem, mercedes bude již v další křižovatce. V těchto případě je třeba nastudovat, co je dání přednosti v jízdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.