Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání okolo předního kola peugeot 206

Od: vasek5 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
mám peugeota 206, asi půl roku mi něco vrže nejpsíš zepředu to vypadá. Je to nejčastěji na nerovnostech ikdyž jedu rovně nebo zatáčím.
Čím by to mohlo být, na co se kouknout? Mám nájezdy doma, ale jak zjistit odkud to vrže?
Děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pokud to vrže při otáčení volantem mohlo by bejt v haji horní uložení tlumiče na předku

hodnocení

2x

V první řadě prohoupněte obě přední pera. Pokud bude vrzat, mohou to dělat tlumiče, ale také silentbloky ramen přední nápravy. Pokud vrzat nebude, musíte vypátrat místo, odkud se to ozývá. Vše ostatní je věštění z křišťálové koule

vasek5
hodnocení

Dobrý den,
vrže to od čepu na obrázku.
Postříkal jsem ho silikonovým olejem, ale nepomohlo to.
Co teď?
Děkuju
Vrzání okolo předního kola peugeot 206
jenda2*

Ve většině případů to je vnitřní uložení kulových čepů. Vaše postříkání olejem je nesmyslné. Podívejte se pořádně a uvidíte, že kulový čep je pod pryžovou prachovkou !

Znamená to tedy do injekční stříkačky nasát středně řídký olej a pomocí jehly dávku vstříknout do propíchnuté prachovky.

Horší to je u opačně orientovaných čepů, které mají kulový kloub vzhůru. Tam lze jedině olej aplikovat až po demontáži a zalití otočeného čepu pod prachovku.

Někdy vrže i uložení zkrutné stabilizační tyče v pryžové objímce.

vasek5
hodnocení

Dobrý den,
s tou injekční stříkačkou to zkusit můžu, nastříkat trošku oleje pod prachovku.
Ono to vrže ikdyž na místě rozhoupu auto.
Tak doufám, že by to mohl být ten čep.
Když se dotýkám tyče od čepu, tak tam cítím vibrace od vrzání.
Pokud by to nepomohlo, jak promazat uložení stabilizační tyče?
Děkuju mockrát

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]