Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit pojištění?

Od: ruli7 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Potřeboval bych poradit.

Soused vyjížděl ze svého pozemku a při couvání mi naboural zadní pravou část auta.

Sepsali jsme záznam o dopravní nehodě a každý jsme si nechali 1 kus.

On mi řekl, že to na svou pojištovnu nahlásil, ale já jsem v situaci kdy nevím, co mám dělat.

Musím tuhle událost hlásit i mé pojišťovně, když nejsem viník? Samozřejmě jsem si vše nafotil atd.

Jak mám já postupovat dál?

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podívejte se do své smlouvy povinného ručení, jestli máte přímou likvidaci. Pokud ano, nahlaste nehodu na svou pojišťovnu, ona se o vše postará. Pokud nemáte přímou likvidaci, obraťte se se škodou na pojišťovnu viníka nehody.

doplněno 20.04.19 23:50:

0-600 ročně

berger*

Hm,proto tu rád chodím,vždy se dovím něco,co jsem netušil. Ta přímá likvidace vypadá zajímavě,ale nedohledal jsem,co to stojí. Prémiová pojištění na autech nemám,mám pojistky osekané,co to šlo a cenu tohoto jsem nenašel,jen odkazy na kalkulátor. Pckop,aspoň zhruba,cena?

MOc obecně je cena asi 1000 za rok, ale může se lišit u různých pojišťoven. Pokud tajíš svou pojišťovnu, tak se více říct nedá.

Osekání pojistky ssebou přináší samozřejmě i oskání toho co bys z pojišťovny mohl dostat

berger*

Arne1,bavíme se o zákonné pojistce,že jo? Z toho asi nic moc navíc,snad kromě nějakých služeb,asistence atd.,nedostanu. Osekáním myslím snížení plnění ze 70 mega na 50,nepojištěno za hranicema,nejezdím tam,nějaká sleva,kterou doplatím,pokud bude bouračka a podobně. Mám několik aut u různých pojištoven a takto ušetřím pár tisíc ročně.

Hm,pokud by ta přímá likvidace stála pětistovku,u čtyřech aut 2tkč,bourám jednou za patnáct let... tak asi nic pro mne. Ale zajímavá služba to asi je.

berger*
hodnocení

0x

Už jsem to dlouho neřešil,ale bylo to tak - zašel jsem na pojištovnu viníka,pokud to nahlásil,dohodl jsem si prohlídku likvidátorem a s touto pojištovnou dohodl,co a jak. Pokud jsem nehodu nezavinil a škoda šla z povinného ručení,mou pojištovnu to nezajímalo...

hodnocení

0x

Ne, musíš to nahlásit na jeho pojišťovnu... Řešil jsem to loni a taky jsem zápasil...

A pak se bude řešit zda to řešit rozpočtem, či fakturou.. Ale to je na další povídání...

ruli
hodnocení

Děkuju, dobře nahlásím to na to jeho pojištovnu.

On sice říkal, že to nahlásil, ale udělám to radši i sám jako poškozený.

Právě jsem si myslel, že moje pojištovna s tím nemá nic společného, proto mi přišla blbost to hlásit mé pojištovně.

Děkuji všem za rady, nějak to vyřeším.

Blbopst to není, pokud máš kvalitní pojistku. Nejseš-li si jistý, zatelefonuj na infoliku své pojišťovny a oni ti už řeknou zda to za tebe vyřídí nebo ne.

U některých vyšších krytí některých pojišťoven bývá přímá likvidace automaticky zahrnuta, ale obecně se to nedá říct. Pokud to je sjednané, tak ti to tvoje pojišťovna okamžitě hradí (i když nemáš havarijko - což ostatně taky blbost nemít) a s pojišťovnou viníka se dohodne sama.

Taky jsem čekal a nenahlásil na jeho pojišťovnu, až asi po měsíci a tam mi bylo řečeno že jsem to měl k nim nahlásit i já...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]