Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak lehce posunout auto bez startování

Od: huppi® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

když potřebuji posunout auto jen o kousek (aby nebylo nutné startovat) - prý mám dát neutrál a odbrzdit ruční brzdu a jen do auta trochu strčit, nelze.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli jde o Tatru 815, tak to asi jen tak nepůjde

Pokud ale jde o běžný osobák, tak to jde, je to nesčetněkrát vyzkoušené. Pokud to nedáváte, tak si sežeňte někoho ochotného, kdo Vám pomůže do auta strčit.

evawahuha

Mohu říci ,že Tatra 815 tlačit lze. Mnohokrát vyzkoušeno na vojně, kdy velitelé vymýšleli různou buzeraci, jako třeba přeparkovat autopark z levé strany na pravou, pouze za použití lidské síly.

Chtělo to jen více strčit. Jen se starým ruským bulduzerem nikdo nehnul.

hodnocení

0x

Tak strčit o trochu víc. Dnešní auta mají přes tunu a setrvačnost je potvora. Zkuste to nejdřív rozhoupat. A bacha, ať Vám to neujede. Rozjet to lidskou silou jde, zastavit ne!

smode*
hodnocení

0x
Lze. Ale zrovna lehce to nepůjde nikdy. Záleží na tom kde vůz stojí. Na dokonale rovném povrchu to jde, na trávě nebo polňačce stačí kamínek před kolem nebo jiná nerovnost a s autem nepohnete.

gum
hodnocení

0x

Otočte klíčem na kontrolky (nestartujte) a odbrzděte el. ruční brzdu (držte pedál brzdy nohou), pak na automatu zařaďte N, postrčte auto a pak vypněte klíček a zabrzděte el. brzdu.

Předpokládám tento způsob, protože normálně opravdu stačí na manuálu N a povolit mechanickou ručku.

hodnocení

0x
Může být přischlá ruční brzda. Pak, i když je odbrzděno, se nikam nehneš.

kepler*
hodnocení

0x

Celkem bez námahy se to dá udělat následovně: jestli máš dobrou baterku, zařaď 1 (případně zpátečku) a pusť spojku spojku. Pak cukni startérem. Já jsem tak jednou doskákal k benzínce, když mi došel benzín, nějakých 15 m.

gum

To by se mělo učit i v situacích, kdy auto zůstane nestartující na přejezdu.

I když nechápu, jak někomu zdechne auto na přejezdu a pak nestartuje.

Ono se to i učilo, aspoň nás to učili jak v autoškole na B, tak potom na C i v KŘK. Pravidlo bylo jednoznačný - i když motor nechytá, dát jedna a držet starter dokud není auto pryč z přejezdu i natvrdo přes šraňky.

O to méně pak chápu podobné myslitele, jako je třeba tento - než by projel šraňky, který jsou na to konstruovaný, at radši riskuje fatální kolizi s vlakem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]