Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když potřebuji posunout auto jen o kousek (aby nebylo nutné startovat) - prý mám dát neutrál a odbrzdit ruční brzdu a jen do auta trochu strčit, nelze.
Děkuji
Jestli jde o Tatru 815, tak to asi jen tak nepůjde
Pokud ale jde o běžný osobák, tak to jde, je to nesčetněkrát vyzkoušené. Pokud to nedáváte, tak si sežeňte někoho ochotného, kdo Vám pomůže do auta strčit.
Celkem bez námahy se to dá udělat následovně: jestli máš dobrou baterku, zařaď 1 (případně zpátečku) a pusť spojku spojku. Pak cukni startérem. Já jsem tak jednou doskákal k benzínce, když mi došel benzín, nějakých 15 m.
To by se mělo učit i v situacích, kdy auto zůstane nestartující na přejezdu.
I když nechápu, jak někomu zdechne auto na přejezdu a pak nestartuje.
Ono se to i učilo, aspoň nás to učili jak v autoškole na B, tak potom na C i v KŘK. Pravidlo bylo jednoznačný - i když motor nechytá, dát jedna a držet starter dokud není auto pryč z přejezdu i natvrdo přes šraňky.
O to méně pak chápu podobné myslitele, jako je třeba tento - než by projel šraňky, který jsou na to konstruovaný, at radši riskuje fatální kolizi s vlakem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.