Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na zámek kufru S- MAX

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu nějakého znalce FORD S - Max. Stalo se mi, že jsem přehlédl cíp hadru, který překrýval zámek kufru a kufr jsem zabouchl. Nyní nejde otevřít víko kufru. Bude zřejmě potřeba demntovat plastové kryty zadních dveří, abych západku zámku uvolnil, ale nevím, jak jsou ukotveny, zdali nejsou nějaké šroubky v zadních světlech nebo zda jsou kryty pouze zacvaknuté.Díky předem.

doplněno 21.04.19 09:42:

Je to tedy tak zabezpečené, aby ani z kufru nešlo zatlačit na tu západku, která uvolňuje čelist zámku. Nakonec jsme odmontovali zámek z kastle a vytrhli dveře i se zámkem.Pak jsme museli rozřezat plastový kryt, abychom se dostali k té pojistce, která uvolňuje tlak pružin a zámek se otevřel. Zámek na signál DO otevírání kufru tiše cvakal, ale po zatlačení čelisti zůstával stále zamčený. Tak jsem objednal zámek nový.

doplněno 21.04.19 09:44:

Divím se konsruktérům, že nenavrhli udělat v plastovém krytu otvor, kterým by se dalo šroubovákem zatlačit na tu pojistku a tak zámek z kufru otevřít.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Především zkus na dveře v místě zámku silně zatlačit a otvírat v té zatlačené poloze. Ten hadr také mohl způsobit jen to, že v normální poloze nedokážeš bez nebezpečí zlomení klíče ten zámek otevřít, ale pod tlakem to snad půjde.

hodnocení

Ten kufr není na klíč, zámek se otevírá elektromagnetem.

To zatlačení platí i pro elektromagnet. Ten hadr může způsobit pnutí a magnet to třeba nepřemůže.

hodnocení

Tak jsme odmontovali všechny plasty a dostali jsme se zevniř k tomu zámku, který je přišroubovaný 3 šrouby ke karoserii.

K západce ale není možno se nijak dostat, vše je zakryté plechy. Tak zkusíme ty 3 šrouby demontovat a vytrhnout zámek i s dveřmi. Pak to snad půjde nějak uvolnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]