Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě vozidla na díly

Od: vilny odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
chtěl bych si koupit auto na díly, má papíry, ale STK je propadnutá.
Chtěl bych se poradit, jak by to šlo koupit?
Auto bych si polorozebral a zbytek chtěl zlikvidovat.
Jak to udělat s převodem a odhlášením?
Neporadil by mi někdo?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Koupit, udělat evidenční kontrolu (na podvalu či odtahovce,ne po vl.ose),s prodejcem zapsat změnu na evidenci MV. Z jednoho vymotovat dobré díly a dát do něj špatné díly z druhého a likvidace...

Vilny, jiná cesta není, nežli napsal výborně diesel.

vilny
hodnocení

Tak složité?
Nemůže původní majitel dát auto do depozitu a jak ho rozeberu, tak rozebranou karosérii odvézu na likvidaci, kde vystaví papír o lukvidaci a s tím původní majitel auto odhlásí úplně z evidence?
Děkuji

Může,ale nemá záruku že kupující mu dodá protokol o ekolikvidaci! Pak by nastal neřešitelný problém-teoreticky nemůže pak zrušit PR,nemá nic na zakldu čehož by zapsal ZÁNIK vozidla...Pokud prohledáš poradnu tak je tu dotaz asi tak 1-2x měsíčně-"prodal jsem auto a kupující nepřepsal,co stím,event úprodal jsem na ND a stále platím PR..."Hlupák neznalec to takto klidně udělá ale kdo sew trošinku vyzná-NIKDY.

Osobně -ani bratrovi bych ho takto,bez zápisu změny, nedal!

Vilny,

kupec dá vozidlo do depozitu, Vám ho prodá, Vy si ho rozeberete, rozprodáte, nebo necháte vrak na ulici. Co pakbude dělat vlastník zapsaný v registru? Chodit zde do poradny a radit se, co s Vámi.

Jen neznalý člověk by skočil na Váš postup.

vilny
hodnocení

Dobrý den,
pokud bych auto koupil, udělal evidenčku, přepsal na sebe a rozebral. Mohu pak odvézt na vrakoviště pouze karosérii - očesaný vůz, kde by mi vystavili doklad o zlikvidování?
Pak bych auto odhlásil.
Děkuji

Záleží jak a kde. údajně lze likvidovat jen celé auto (kopmpletní ,viz toto vlákno,odkaz andělíčka : poradte.cz/... ). Ale je spousta míst kde berou i neúplné autovraky a dají protokol,(u nás neuplný autovrak=chybějící motor nebo převodovka)a opět ptol jsem se na evidenci MV jak je to se zápisem ZÁNIKu v tomto případě-neřeší úplnost vraku , jen protokol o ekolikvidaci a zapíší zánik

Ze zákona nelze takto postupovat, ale zákony se porušují. Třeba se domluvíte, že dáte vrakovišti 3000Kč a zbytek vozidla, oni dají protokol. Uvědomte si, že by riskovali problém, jestli nejste nastrčený člověk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]