Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde zařadit žádná rychlost

Od: spojka odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, krátce.
Vypnutý motor, seslapnu spojku, zařadím jakýkoliv stupeň, nastartuji, ale už nepreradim ani nejde vyřadit rychlost.
Zapnutý motor, seslapnu spojku, rychlost žádná nejde zařadit.
Spojka nová, nový pomocný válec, olej v převodovce je.
Škoda Fabia 1.4
Kde hledat problém? Špatně namontovana spojka?
Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Když tam dáte s vypnutý motorem kvalt a s vyšláplou spojkou nastartujete, tak to normálně startuje, nebo to poskakuje?
Rozhodně to vypadá na problém se spojkou
spojka
hodnocení

Auto nastartuje a jde s ním jet, ale nejde preradit ani vyřadit.

hodnocení

0x

Nová spojka je co? jen lamela nebo celý set (tzun-lamela, přítlačák,ložisko)?Dle mého soudu je právě na vině právě spojka-ať již lamela nebo přítlačák či ,pkd je hydraulická,tak onen válec,

hodnocení

0x

Zdravím,měl jsem podobný problém,u mě to byl špatný spojkový válec.Ještě bych znovu odzdušníl spojkový okruh.

spojka
hodnocení

Děkuji všem,

spojka je kompletně nová, tj. ložiško, přítlačák a lamela, značka Sachs.
Zítra zkusíme odvzdušnit, tak mi držte palce.

janabiolkova

Dobrý den,

jen jsem se chtěla jak to dopadlo s tou spojkou, mám totiž stejný problém, jen nemá novou spojku, ale staré auto...

Děkuji za odpověď JB

romankomarek
Kde to odvzdušním přesně. Díky

gum
hodnocení

0x

mohou být špatně nasazené lanovody k táhlům řazení. V Dílenské příručce je na to postup.

hodnocení

0x

Někdo blbě nasadil lanovody. Je potřeba oba odaretovat a zaaretovat řadící paku na svém speciální místě a zablokovat dlouhým kolíkem (třeba vrták tuším 4mm). Pak lana zaaretovat a nakonec kolík z páky vyjmout.

Dále popř lana našponovat o chlup tam nebo zpět a řadit 1 nebo 5 do krajních poloh. Tam to poznáš a doťukneš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]