Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Označení pneumatiky, SUV a crossover

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

Co znamená, když je pneumatika vhodná pro pro vozy "kategorie SUV a crossover"? Překladač nebabízí nic rozumného.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dovolím si uvést příklad, který není úplně přesný, ale myslím, že ilustrativně stačí: Dacia Duster je sice nevelké, ale SUV, kdežto Dacia Sandero Stepway se dá označit za crossover. Stejně tak např. Škoda Kodiak a Škoda Octavia Scout, kde je rozdíl ještě merkantnější.

Prostě crossover by mělo být něco jako SUV továrně vytvořené z klasického osobáku. Někteří odborníci také uvádějí, že SUV by mělo mít rám a na něm posazenou karoserii, kdežto crossover by měl mít karoserii samonosnou.

@samosato: Magdon není trouba a tvou odpověď jistě zná. Kromě toho se ptá na něco jiného.

doplněno 18.04.19 11:44:

@magdon: Ani SUV ani crossovery nejsou primárně určeny pro provoz v terénu, a to ani přesto, že se tak tváří a výrobci to propagují. Ale pochopitelně pokud tyto kategorie vozidel existují, chytli se toho i výrobci pneumatik a vyrobili "speciální" pneumatiky pro tyto kategorie, tedy něco mezi silničními a terénními. Tedy uvedené pneu jsou vhodné i pro lehký terén, určitě vhodnější, než klasické "silničky" stejného rozměru, a zároveň mají i slušné vlastnosti v silničním provozu.

hodnocení

Satam - *zdravi* Tak to je přesně to, co jsem potřeboval číst.

samosato*
hodnocení

1x

To znamená, že je pneumatika vhodná pro tyto dvě kategorie vozů.

doplněno 18.04.19 11:33:

Omlouvám se, ale odpovídal jsem naprosto vážně. Tu otázku jste nepodal zrovna přesně.

Ke crossoverům... nevím zda je přesně definovaná definice ale z mého pohledu (tak jak jej chápe většina výrobců aut) nejjednodušší definice zní: městské SUV.

hodnocení

Samostato - Tak to by mě fakt teda neanapadlo *bzum*.

Takže upřesnim otázku - co si mám představit pod pojmem "crossover"? Je ta guma mimo silnici vhodná i do lehčího až středního terénu?

lmgify
hodnocení

0x

Překladač nebabízí nic rozumného.

Wikipedie: crossover

Anglická verze má více informací: "A crossover is a vehicle with SUV styling features that is based on a passenger car platform."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]