Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O kolik můžu v česku zvednout podvozek?

Od: lexikonka odpovědí: 5 změna:

Zdravím, nevíte někdo, na kolik cm v česku můžu nechat zvednout auto? Kdybych si například pořídil forda F450, na kolik v servisu můžu nechat zvednout podvozek, zda jsou limit jen díly, nebo je to aji nějak omezeno zákonem, jestli můžu třeba po silnici jezdit s autem, co má 2,2m na výšku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si myslím, že byste do toho neměl vůbec vrtat. Každá úprava, která ovlivní původní vlastnosti vozidla, je potenciální problém pro pojistné plnění v případě nehody.

matesl
hodnocení

1x
Výšku vozidla máš v papírech,pokuď to bude nápadné,tak ti to změří při první silniční kontrole nebo tě dotáhnou na STK...zase nějaká Amerika?
samosato*

Mno nevím, ale světlá výška dle mého ve velkém techničáku není.

jamu*

Vyrazna (napadna) zmena svetle vysky musi byt zapsana do TP. Homologovane dily jsou pak nutnosti a stejne tak typove prohlaseni z TUV. V opacnem pripade si s PCR zajedes na nejblizsi STK a tam ti obratem auto odstavi jako technicky nezpusobile k provozu na pozemnich komunikacich. Nevyrazne zmeny nikdo neresi... Nedavno jsem si treba na Focuse koupil tuzsi homologovane pruziny (vozim fakt tezky naklad a casto jsem bouchal o dorazy) + nove letni 16" kola a auto je tak opticky o 5 cm legalne vyssi oproti puvodnimu stavu.

Světlá ne,ale je tam výška vozidla.Zvýší-li se světlá výška,zvýší se tím i výška vozidla!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]