Nejste přihlášen/a.
Dělali jste někdo repas heveru panenky viz foto, co vše je potřeba vyměnit, a jdou příslušná těsnění běžně sehnat? Avia, zetor... Nemám zájem o koupi nového.
Další dotaz, nemáte prosím fotku originální trubky na pumpování a povolování šroubu?
Přetěsňoval jsem jich možná několik desítek, tedy nejen klasických panenek, ale heverů a rozpínáků obecně. Co kus, to originál. Manžeta na hlavním pístu je obvykle sehnatelná, horší je to s pístkem pumpičky. V zásadě se používají tři typy těsnění - o-kroužek (sehnatelný), manžeta (sehnatelná) a atypická manžeta, která se navléká na konec pístku, takovou hrušku. Od standardní manžety se liší tím, že nemá průchozí díru. Tohle je průser. Náhradu se mi nikdy nepodařilo sehnat a výroba po jednom kuse byla tak časově náročná, že to nebyl kšeft, ale marketing (ten čas nikdo nechtěl zaplatit). Další neznámá je těsnění mezi tím podstavcem a vnějším pláštěm. Někdy je tam jen těsnění obdélníkového průřezu, někdy je hrana na plášti sražená a těsnění má průřez trojúhelníku, případně ještě praporek.
Dobrá zpráva je, že těsnění, ať už vypadá jakkoliv, lze vyrobit. Blbá, že se to může prodražit. A to, že to jde vyrobit, ještě neznamená, že najdete někoho, komu se do toho bude chtít. Já změnil obor a už to nedělám.
Ale abychom nemalovali čerta na zeď, zkuste to rozebrat a oměřit, třeba vystačíte se standardními těsněními nebo nebude nutné měnit vše. Pak je to záležitost pár desítek minut a pár desítek korun.
dvdr5: Je to prosté. Až budet mít potřebu, zaregistrujete se a napíšete mi vnitřní poštou, pak se můžeme spojit i adresně. Dát sem mail nebo telefonní číslo může jen hazardér. Vy jste to taky neudělal a rozhodně to nedoporučuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.