Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Repas heveru panenka

Od: dvdr5 odpovědí: 4 změna:

Dělali jste někdo repas heveru panenky viz foto, co vše je potřeba vyměnit, a jdou příslušná těsnění běžně sehnat? Avia, zetor... Nemám zájem o koupi nového.

Další dotaz, nemáte prosím fotku originální trubky na pumpování a povolování šroubu?

Repas heveru panenka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přetěsňoval jsem jich možná několik desítek, tedy nejen klasických panenek, ale heverů a rozpínáků obecně. Co kus, to originál. Manžeta na hlavním pístu je obvykle sehnatelná, horší je to s pístkem pumpičky. V zásadě se používají tři typy těsnění - o-kroužek (sehnatelný), manžeta (sehnatelná) a atypická manžeta, která se navléká na konec pístku, takovou hrušku. Od standardní manžety se liší tím, že nemá průchozí díru. Tohle je průser. Náhradu se mi nikdy nepodařilo sehnat a výroba po jednom kuse byla tak časově náročná, že to nebyl kšeft, ale marketing (ten čas nikdo nechtěl zaplatit). Další neznámá je těsnění mezi tím podstavcem a vnějším pláštěm. Někdy je tam jen těsnění obdélníkového průřezu, někdy je hrana na plášti sražená a těsnění má průřez trojúhelníku, případně ještě praporek.

Dobrá zpráva je, že těsnění, ať už vypadá jakkoliv, lze vyrobit. Blbá, že se to může prodražit. A to, že to jde vyrobit, ještě neznamená, že najdete někoho, komu se do toho bude chtít. Já změnil obor a už to nedělám.

Ale abychom nemalovali čerta na zeď, zkuste to rozebrat a oměřit, třeba vystačíte se standardními těsněními nebo nebude nutné měnit vše. Pak je to záležitost pár desítek minut a pár desítek korun.

doplněno 18.04.19 18:22:

dvdr5: Je to prosté. Až budet mít potřebu, zaregistrujete se a napíšete mi vnitřní poštou, pak se můžeme spojit i adresně. Dát sem mail nebo telefonní číslo může jen hazardér. Vy jste to taky neudělal a rozhodně to nedoporučuju.

dvdr5
hodnocení

Děkuji, přesně na takovou odpověď jsem čekal! Mohl bych poprosit o nějaký kontakt na Vás? V létě se tím budu zabývat tak abych měl "přítele na telefonu" *smich*

gum
hodnocení

0x

Nějaké popisky, štítky ši nějaké číslo z odlitku? Panenek je hromada.

dvdr5
hodnocení

Stačí obecně, fotku jsem přiložil. Hevery mám 3 a každý je jiný. Prostě takové to ze staré doby zetor, karosa, avia... Pokud se někdo najde tak se rozepíšem;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]