Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit? Mám auto FIAT PUNTO 1.2 rok 2001. Začala mi svítit kontrolka brzd, zjistila jsem, že chybí brzdová kapalina, tak jsem ji dolila, ale po pár kilometrech se kontrolka rozsvítila znovu, po zkontrolování nádobky na kapalinu, jsem zjistila, že kapalina opět zmizela a hladina se drží na minimu. Tato se situace se opakuje vždy po dolití kapaliny, vždy se ztratí a hladina je na minimu. Brzdy brzdí normálně a nikde není vidět kam by kapalina tekla. Kapalina zmizí vždy až po určitých ujetých km. Když je auto v klidu tak nikam neteče. Nevíte prosím kam se může ztrácet? Děkuji za rady
Pokud se hladina drží na minimu tak tipuju hydrauliku spojky = hlavní nebo pomocný brzdový válec (teče buď pod pedály nebo u předvodovky) Příp. na brzdách nejčastěji teče z prasátek na zadních brzdách nebo prorezlá brzdová trubka... fiat.7zap.com/... fiat.7zap.com/... Díly mi dobře vychází od Carda, beru často a zatím nebyl problém, např.: autodily-/... autodily-cardo.cz/...
Nevylučuji i tuto možnost, ale to, že se drží na MINimu značí i to, že jí teče jen jeden okruh a druhý je OK. V nádobce je přepážka, aby vadný okruh nevyčerpal zásobu kapaliny i zdravému okruhu a tak jí to steče jen po přepážku.
Lépe prosvítit nádobku baterkou a kouknout, kolik je v nádobce kapaliny na jedné a druhé straně.
Pokud mizí kapalina tak rychle, jak uvádíte, pak se musí někde pod autem objevit. Doplňte kapalinu a šlapejte na místě nějakou dobu na brzdu, pak na spojku. Pod autem se určitě objeví flek od kapaliny. Pak stačí zkontrolovat auto nad místem, kde je pod autem flek a najdete zaručeně místo úniku. Není reálné, aby kapalina jen tak "mizela", to je pohádka z říše scifi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.