Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehké vibrace za jizdy a klimatizace

Od: guo odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny, potřeboval bych dvě rady ohledně mého auta Alfy Romeo 147.

Přezul jsem na letní. A když jedu po dálnci těch 115km/hod nebo nabírám rychlost když vyjíždím z města, tak přes volant a na sedačce přes stehna cítím silnici. Nechci psát že mi vibruje auto, ale když držím ruce na volantu tak takový jemňounky vibrace cítím i po nově položeným asfaltu na naší D1. Dělalo mi to i minulý rok. Ale moc jsem tomu nevěnoval pozornost. Nicméně zimáky to nedělaly, takže teď mě to štve.

Letní kola byla vyvážená minulý rok a najel jsem na nich tak 3000Km, což není moc aby tam byla zásadní změna myslím, ale dám je v týdnu převážit. Dál mě napadlo že by to mohly být špatný gumy - continentálky co jsem kupoval už zajetý z roku 2013, nebo nakopnutý disky ale ty by asi dělaly větší bordel. Můj bratr před 2 roky když mi to auto parkoval tak najel na hranu chodníku a tu pneu tím zmáčkl. Ale nepraskla ani to to neodnesl ráfek, byly po tom ty kola vyvažovaný a nebyl problém. Ale je možný že třeba pláště jsou špatný a vzhledem k tomu že to má Alfa hodně tvrdej sportovní podvozek tak jsem to schopen přes něj cítit. Přehodit kola ze předku na zadek. Ale na zadku mám Dunlopy z roku 2010 co se statečně drží a kupoval jsem je nový i s tím autem. Taky by to mohly být kotouče, protože když se rekonstruovala D1 tak jsem hooodně brzdil na připojováku abych frajerovy co se to tam rozhodl zapíchnout neskončil v kufru.

Druhý dotaz, doplňující technický. Příjde mi že manuální klimatizace ve 147 nechladí tolik jako automatická ve 159. Mám obě auta a možnost porovnat. Pointa - je normální že když používám klimu tak mi mizí rychleji chladící kapalina v nádržce než když třeba přes podzim/zimu kdy prostě jen topím topením.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

To vrnení bude gumou, tipuju že bloky jsou ojeté do "zubů" a pak to takhle vrní.. Můžeš přehodit přední - zadní a když to na volantu neucítíš tak to je 100% kolama. Brzdy těžko, kopající kotouč se projevuje jinak. Pokud klima blbě chladí ntak bude málo chladiva. A pokud ubývá chladící kapalina, tak se zaměř na výměním (výparník) klimošky (necítíš z ventilace nasládlý smrad?) obecně princip: vlasová trhlinka ve výparníku se ochlazením otevře a pouští chladicí kapalinu do ventilace..

guo
hodnocení

A když přehodim předek a zadek a to vrneni přestane, tak doporučil bys koupit nový gumy nebo je prostě nechat na zadku?

hodnocení

0x

Minulý týden jsem na svém autě právě ty lehké vibrace odstranil. Dočetl jsem se totiž na netu, že to může dělat i nedbalá montáž předních brzd (kotouče a desky). Nedbalá v tom smyslu, že nebyly dostatečně očištěny všechny dosedací plochy a někde mohl zůstat rez a špína. A protože jsem věděl, že to byl můj případ, dal jsem si při výměně předních brzd záležet. Vše očištěno a nanesena pasta na brzdy va spreji a ejhle! Vibrace zmizely a je pokoj.

To je jen jeden z příkladů, kterým bych snad ani nevěřil, kdyby se mi to samotnému nestalo.

hodnocení

0x

Něco podobného jsem zažil při naraženém elektronu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]