Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna EGR ventilu

Od: riky odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, dnes jsem měnil nový EGR, jelikož diagnostika mi hlásila Proud recirkulace spalin detekován jako nedostatečný. A po výměně a nastartování auta kontrolka svítí stále. Proto se chci zeptat zda má kontrolka zhasnout po nastartování nebo až po projetí auta?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gum
hodnocení

0x

Auto? Model, rok, výrobce, motor, kod motoru?

Trubky a svody k EGR průchozí?

riky
hodnocení

Octavia II FL, rok 2010, CAYC, 1.6TDI

Trubky i svody jsou průchozí

hodnocení

0x

Někdy se u některých vozidel musí chyba smazat diagnostikou a u některých se to samo smaže po několika startech a jízdách... Ale třeba to může být i jinou závadou, jak tady píše kolega předemnou... A to bývá zcela často, že ... Třeba prasklé svody, netěsný výfuk apod.

U starších značek stačilo odpojit na pár minut baterku nebo kabel řídící jednotky aby se resetovala a ona si pak načetla znova hodnoty na čidlech a pochopila že je opraveno.

007cz
hodnocení

0x

A u některých vozidel se musí mazat adaptacni hodnoty, neúplný dotaz dopln údaje o vozidle

riky
hodnocení

Jsou doplněný hned v prvním komentáři

007cz

Teoreticky by měla zhasnout sama az si systém ověří funkčnost systemu, ideálně zhasnout diagnostikou

riky
hodnocení

Takže project alespoň 15km aby zhasla a systém si ověřil, že vše jde. Myslel jsem, že zhasne hned po nastartování.

007cz

Pokud nemáš diagnostiku, tak urcite projet

hodnocení

0x
Ja bych rekl, ze ten proud vzduchu bude vyhodnocovat vaha vzduchu. Nejlepsi by bylo vse prozkoumat diagnostikou a smazat chyby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]