Nejste přihlášen/a.
Když jedeš po dálnici, tak 1000metrů před sjezdem máš ceduli s informací.
Ve vzdálenosti 500metrů před sjezdem máš další ceduli.
Pak začíná odbočovací pruh a ten má přerušovanou čáru, přes kterou do odbočovacího pruhu můžeš vjet.
Dále zase pokračuje plná čára a případné šrafování a to znamená žes možnost sjetí z dálnice propásl a musíš jet na další sjezd.
Takže podle mne to přestupek je.
Moc nerozumím formulaci dotazu - co chápete pod pojmem ,,nešlo se zařadit za včasu´´ - to tam vykopali protitankový příkop? Jízda přes vyšrafované oblasti je přestupek.
Nerozumím dotazu. Co to je "přiřazení při sjetí z dálnice"? Pokud máte na mysli odbočení, pak odbočovací pruh na dálnici je dlouhý 300m a máte dost času do něj vjet. Avizovaný bývá 1000m dopředu. Pokud tedy jste v takovém případě přejel "šikmé čáry", považoval bych to konkrétně v tomto případě za hrubý a nebezpečný dopravní přestupek. Měl jste jet dále a odbočit VČAS na dalším sjezdu.
Docela bych uvítal přesnější popis vašeho jednání.
Dodejte situaci, nejraději z Google Maps. Jinak je to stále velmi nejasné (až na to, že na "šikmé čáry" nesmíte vjet a je to tedy stále přestupek).
@asd1: "Ovšem pro tyhle případy je to šrafování určené - není pro běžnou jízdu, ale jako "nouzový prostor".
Nesmysl. DZ V13 Šikmé rovnoběžné čáry má úplně jiný význam. A to: Značka vyznačuje plochu, do které je zakázáno vjíždět nebo nad ni nákladem zasahovat, pokud to není nutné k objíždění, odbočování na místo ležící mimo pozemní komunikaci nebo vjíždění na pozemní komunikaci z místa ležícího mimo pozemní komunikaci.
O "nouzovém prostoru" ani slovo ...
pokud je ten připojovák krátký a já nemam prostor k zařazení tak zastavím.. někteří experti tomu dají knedl co to dá a zacnou najíždět na auta v průběžném pruhu... X krát se mi to stalo.. což není chování slučitelné s předpisy.. na dálnici jsou třeba ty připojováký poměrně dlouhé, takže je malá pravděpodobnost že by ses na tom úseku nezařadil a musel zastavit.. já myslím že určitě to přestupek je zdit přes plné čáry, ale jake jsou za to taxy netuším
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.