Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fouklé těsnení, jak to bezpečně poznám?

Od: martinstrong odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám peugeot 206 motor benzín 1,1i. Všiml jsem si, že se mi pod víčkem trochu dělá takový ten bílý škraloup a je to cítit benzínem. Jezdím s tím jen krátké trasy do práce a z práce, max do 10km, takže jen studené starty. Nevím teda jestli to není jen vlivem kondenzace a nebo je to teda fouklé těsnění. Ve vodě olej není. Auto mám jen krátce, takže jsem ještě nestačil vypozorovat, jestli si to bere i vodu, ale zase jestli je to fouklý těsnění, tak s tím nechci zbytečně jezdit, abych jestě nějak nepoškodil motor.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Auto netopí sou tvrdý hadice od topení lítá voda z expanzky lítá teplota motoru
Ve vodě je olej nebo je voda v oleji
U tebe ten šlem na víku oleje bude normální stav

hodnocení

1x

šlem pod vičkem se vetšinou tvoří v provozu v zimě na krátkých vzdálenostech, přes leto i při krátkych vzdalenostech zmizí osobní zkušenost a tesnění pod hlavou bylo v pohodě

jirimatys
hodnocení

0x

Naplníš expanzku až po vrch,spustíš motor na volnoběh a pozoruješ,zda se v expanzce netvoří bublinky.Jestliže ne,je těsnění OK,v opačném případě je těsnění KO.

martinstrong
hodnocení

Ok děkuju, to zkusím. Bude vadit když tam naliju modrou vodu? Ted je tam žlutá a já nevím, kde jí sehnat.

gazda*
Žlutá? Modrá? Není to kapalina do ostřikovačů? Určitě víte kam a co nalít?
martinstrong
hodnocení

Koupil jsem to a je tam prostě žlutá. Auto bylo servisovaný, takže věřím, že to v servisu snad nepopletly. Jinak už jsem viděl chladící kapalinu i sitě růžovou, zelenou, červenou a fialovou. Nevím jaký jsou v tom rozdíly a proto se ptám jestli to může míchat

martinstrong
hodnocení

pravděpodobně tam je něco takovýho ,ale na zádný benzině jsem to zatím nenašel eko-raj.cz/...

Už jsem to psal , žlutá nemrzka je kapalina PSA nevím jsetli je normálně v prodeji-dávala se v prvovýrobě a pak v autorizovaných servisech!Soudím,že auto již překračuje normu na výměnu!Tato má tuším 2 roky!

hodnocení

0x

Sleduj provozní kapaliny-olej i vodu .Auto projeď ,třeba výlet ,dejme tomu 100km -pak pokud je to díky studeným cestám,pak pod víčkem téměř nic nebude..

Jinak tyto motory,mají slabé místo u rozvodů v místě nad altíkem.a většinou pak jde díky tomuto olej do vody a v dokonce pak těsnění povolí a olej pak teče venku po bloku!

PS žlutá je oprigo chladicí kapalina PSA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]