Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijde obsílka s pokutou?

Od: slusnyridic odpovědí: 3 změna:
Ahoj zajímalo by mě,
Auto mám hlášené na svojí trvalé adrese co by se ale stalo když by jsem spáchal dopravní přestupek třeba překročil maximální povolenou rychlost,ale mezitím než by to úřady zpracovali bych se třeba přestěhoval a změnil adresu a auto taky přehlásil?Údaje z radaru už by se neshodovaly se skutečností,na jakou adresu tedy v takovém případě přijde obsílka?Na starou nebo na novou?A za jak dlouho může přijít?
Děkuji za odpověďi zajímá mě to

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud si řádně přehlásíte trvalý pobyt, zásilka se vrátí odesílateli s tím, že "adresát na uvedené adrese nebydlí" a systém si vás najde. Pokud se jen odstěhujete, platí

z. č. 500/2004 Sb. správní řád

§ 24 Překážky při doručování

(1) Jestliže si adresát uložené písemnosti písemnost ve lhůtě 10 dnů ode dne, kdy byla k vyzvednutí připravena, nevyzvedne, písemnost se považuje za doručenou posledním dnem této lhůty.

takže lze celé řízení provést v nepřítomnosti vás jako obviněného z přestupku.

hodnocení

0x
Obsílka přijde, o tom nepochybuji.
Třeba bude chvilku cestovat od čerta k ďáblu, ale nakonec přijde.
Asi před pěti lety mě přišly čtyři fotky po více než půl roce.

xenofob
hodnocení

0x

adresy na písemnosti tisknou úřady ze systému který je napojen na registr obyvatel...česká pošta to doručuje ddo 2 dnů, takže by musela nastat situace že např,den po odeslání písemnosti došlo ke změně trvalého pobytu, taková shoda okolností je nepravděpodobná. I kdyby nastala, dá se to obratem doručit na novou adresu. Jak jsem napsal doručí to ČP za 2 dny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]