Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pneumatiky loupit na tyto disky?

Od: bergi odpovědí: 9 změna:
Zdravím,
potřebuji loupit nové letní pneumatiky na auto. Bohužel jsem si nepoznačil, jaké pneu jsem tam před rokem měl, než jsem je vyhodil.
Disky jsou s tímto označením 5J 14 H2. Poprosím Vás o radu ať nekoupím něco, co mi pak nepůjde nasadit.
Děkuji

Jaké pneumatiky loupit na tyto disky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Hlavní zaznělo - koupit to, co je v TP na druhé straně.

A pozor - někdy je na TP uveden rozměr přímo jen pro zimní pneu! Takže na váš doplňující dotaz nelze korektně odpovědět.

@gotrekzagary - namátkou jsem našel nějaký TP v práci...

Jaké pneumatiky loupit na tyto disky? #2

@jmlc Páni... to fakt vidím prvně. *sok*

Díky... *palec*

hodnocení

2x

Tak za prvé bych raději neloupil, ale koupil. Za druhé jsi nám zapomněl říci, o jaké jde auto a jaké pneu máš zapsané v ORVII. V každém případě se bude jednat o 14" pneu.

doplněno 08.04.19 13:49:

Značení je stejné, ale pořád platí, že můžeš koupit jen to, co máš v ORVII (dříve "velký TP"). Tam mohou být pro letní a pro zimní gumy odlišné rozměry. A typ auta je tajný? Hodně by napověděl.

doplněno 08.04.19 14:26:

@diesel: Značení na pneumatikách se neliší. Ale v ORVII může být zapsaný nekterý rozměr jen pro zimní pneu, pak letní téhož rozměru nesmíš použít!

doplním odpo. p.Satama!

Na disk o rozměrech 5Jx14 pneu od cca 165R14 po asi 185 nebo 195 R14 (Plus nějaká profil-.nebude vše rozepisovat)Jinak Vy už na autě nemáte žádné kola s pneu? Vy nemáte, když jste vyhodil letní pneu ani zimní?Je pak běžné že letní je o kousek větší než zimní=širšíTakže pokud je zimák např 175/65R14 pak letní bývá 185/60R14.

bergi
hodnocení

Ještě se zeptám takto, bylo by to nejlehčí.
Mohu koupit stejné pneu jako mám zimní? Je to značení stejné?

Značení Zimí vs letní se v rozměrech vůbec neliší-líší se jen nápisy,piktogramy-vločkou a šttítem hor...

Můžete... já používám letní i zimní o stejných rozměrech. Opět ale platí to, že musím odpovídat tomu co máte ve velkém techničáku.

@satam Musím se přiznat, že jsem netušil, že by přímo v ORV byly uvedeny rozměry zvlášť pro letní a zvlášť pro zimní. Měl jsem několik aut, u každého byly 2 - 4 rozměry, ale nikdy nebylo uvedeno že to jsou letní či zimní.

asd1
hodnocení

2x

Viz techničák, tam máš kombinace ráfek + pneu pro tvoje auto, může to být i několik rozměrů pneu pro jeden ráfek. Která je nejvhodnější závisí na tom jak a po čem jezdíš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]