Nejste přihlášen/a.
Hlavní zaznělo - koupit to, co je v TP na druhé straně.
A pozor - někdy je na TP uveden rozměr přímo jen pro zimní pneu! Takže na váš doplňující dotaz nelze korektně odpovědět.
Tak za prvé bych raději neloupil, ale koupil. Za druhé jsi nám zapomněl říci, o jaké jde auto a jaké pneu máš zapsané v ORVII. V každém případě se bude jednat o 14" pneu.
Značení je stejné, ale pořád platí, že můžeš koupit jen to, co máš v ORVII (dříve "velký TP"). Tam mohou být pro letní a pro zimní gumy odlišné rozměry. A typ auta je tajný? Hodně by napověděl.
@diesel: Značení na pneumatikách se neliší. Ale v ORVII může být zapsaný nekterý rozměr jen pro zimní pneu, pak letní téhož rozměru nesmíš použít!
doplním odpo. p.Satama!
Na disk o rozměrech 5Jx14 pneu od cca 165R14 po asi 185 nebo 195 R14 (Plus nějaká profil-.nebude vše rozepisovat)Jinak Vy už na autě nemáte žádné kola s pneu? Vy nemáte, když jste vyhodil letní pneu ani zimní?Je pak běžné že letní je o kousek větší než zimní=širšíTakže pokud je zimák např 175/65R14 pak letní bývá 185/60R14.
Značení Zimí vs letní se v rozměrech vůbec neliší-líší se jen nápisy,piktogramy-vločkou a šttítem hor...
Můžete... já používám letní i zimní o stejných rozměrech. Opět ale platí to, že musím odpovídat tomu co máte ve velkém techničáku.
@satam Musím se přiznat, že jsem netušil, že by přímo v ORV byly uvedeny rozměry zvlášť pro letní a zvlášť pro zimní. Měl jsem několik aut, u každého byly 2 - 4 rozměry, ale nikdy nebylo uvedeno že to jsou letní či zimní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.