Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muzu ridit se sadrovou dlahou na leve ruce?

Od: martulinka odpovědí: 11 změna:
Dobry den. Chci se zeptat jestli muzu ridit auto kdyz mam sadrovou dlahu na leve ruce? Mam pohyblivy palec, prstenicek a malicek. Dekuji za radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z. č. 361/2000 Sb.

§ 5 Povinnosti řidiče

(2) Řidič nesmí

c) řídit vozidlo nebo jet na zvířeti, jestliže je jeho schopnost k řízení vozidla nebo jízdě na zvířeti snížena v důsledku jeho zdravotního stavu,

Takže bude záležet na tom, jak bude posouzena vaše ne/schopnost v případě silniční kontroly nebo případné nehody.

hodnocení

2x

Pokud i s dlahou zvládáte všechny úkony, které normálně zvládáte tou levou rukou (zapínání blikačů, zapínání a přepínání světel, ovládání volantu a ostatních ovladačů pro levou ruku), nelze tvrdit, že je vaše schopnost k řízení snížena v důsledku zdravotního stavu. Pokud některé z těch úkonů nezvládnete, pak byste řídit neměla.

hodnocení

2x

Ano, můžete, předpis to nezakazuje.

ino
hodnocení

0x

Také vás v té ruce během jízdy může najednou nečekaně něco zabolet, ruka je nemocná, nemotorná. Budete jí potom špatně ovládat.

Také může za volantem dostat infarkt nebo mrtvičku bez souvislosti se sádrou:-D

ino

Tak to je pravda, ale v případě infarktu, když sedá za volant, tak ho ještě nemá. Ale s dlahou na ruce už za volant sedá. :-D

ino, může, či nemůže řídit?

@ino - Znala jsem jednoho, který ho už měl - skončil na půl cesty do nemocnice.

@milancukrar - Soudím, že ani nemůže ;)

Já sice nevím jak má dlahu nebo sádru,ale Vím že s některou může bez problémů a s jinak "zasádrovoanou rukou nemůže.! NELZE jednoznačně říci ne nesmí řídit nebo ano smí!

Jsem přesvědčen, že se musí v případě problému řešit indiviuálně situace, zdali je, či není jeho schopnost snížena. To by v případě sporu mohl rozhodnout jedině soud. Neznám jediný případ, že by to skončilo u soudu.

Já měl levou ruku v sádře a při řízení mi to nevadilo, blinkr jsem dával pravou rukou. Někdy i sádrou přepínal blinkr.

ino

Může řídit, ruka je jenom oslabená, zalátovaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]