Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje

Od: riky odpovědí: 10 změna:

Po kolika km se mění olej u naftových motorů? 10 nebo 15 km?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Od výrobce je daný interval výměny oleje 2 roky/30 000 km na coż z vysoka prdím.
Nastavil jsem si vlastní interval 1 rok nebo 15 000 km.
Tento interval doporučuji všem!

hodnocení

2x
Já na doporučeni prdim a měnim naftáky po 10000km
riky
hodnocení

Stane se něco když to budu měnit po 15 000? Vím, že v servise to mám po 30 000, ale chci si to dělat doma.

Nestane klidně měn i po 15
Ja to měnim po 10 pro klid své duše olej mi nežere tak se staram a hejčkam si jí
Po 30 bych neměnil mám své auto rád

hodnocení

1x
U mého po 40 tisících.

hodnocení

0x

Podle doporučení výrobce. Univerzální lhůta není, záleží vždy na konkrétním typu motoru.

doplněno 07.04.19 17:01:

Doporučuji ti přečíst toto.

já to měním až si TZV. auto řekne a to je po 15 tis. nebo po 18 měs. - záleží co nastane dříve.

Zatím to byla vždy první volba.

hodnocení

0x

Podle doporučení výrobce. Nějaké auto klidně po 10kkm, nebo u služební Octavie 3 to je třebas 30kkm.

riky
hodnocení

Jedná se o Octavii II motor 1.6 TDI CAYC

sollik*

Mám sice 1.9 TDi PD, ale olej měním každý rok na podzim (kolikrát ani 10 000 km nenajedu). Na podzim proto, aby byl v motoru v zimním období nový olej. Cenu neřeším, na tomhle není dobré šetřit a svět to nestojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]