Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozený bok pneumatiky

Od: peter* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
dnes se mi podařilo omylem najet na obrubník, díky tomu jsem si na boční straně poškodil pneumatiku. Je to asi 1*1.5cm, na hloubku mírně přes 1mm.
Mohu pneumatiku bez obav dále používat nebo ji musím vyměnit? Zatím jsem ji pouze přehodil dozadu.
Předem děkuji

Poškozený bok pneumatiky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Dam vlastní zkušenost
Ano jezdit se stim dá ja tu gumu dam na zadek a vždy ji sem tam skouknu co dělá
Pokud by se v místě začla dělat boule tak bych jí vyměnil
Pokud ne v klidu jí dojezdi
olinl

Souhlas s dabel-dej ji na "zadek" pokud to jde a občas ji zkontroluj. Při defektu zadní pneu se auto dá ovládat snadněji, než když praskne vpředu, obzvlášť ve vysoké rychlosti. Můžeš i pneu nechat nafouknout plynem(dusíkem)-dusík je netečný, objemově stálejší při různých teplotách a nenarušuje se složení gumy "zevnitř".

hodnocení

3x

Na přímé poškození kostry to nevypadá. Riziko do budoucna je vnikání vody. Pokud je kostra tvořena ocelovými drátky (není vždy), je možná následná koroze mající za následek oslabení drátků a prasknutí, což může být zakončeno pravděpodobně jen boulí, ale nebo i perforací. "Vrcholová událost" je vždy spojením několika faktorů, kdyby jeden z nich nebyl přítomen, nedošlo by k ní. Částečně poškozená pneumatika může být jeden z faktorů. Proto pro klidné spaní - vyměnit.

007cz
hodnocení

0x

Jak píše ďábel, nevypadá to moc dramaticky

tohle vypadá opravdu jen jako povrchové, možna by to chtělo nožíkem kolem opatrně začistit a pomalu to nebude ani vidět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]