Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna fosilního klíče za nový?

Od: zacatecnice007 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nedávno jsem si koupila ojetý vůz Škoda Fabia z roku 2001. Má centrální zamykání, ale samostatný ovladač na něj mi nefunguje tzn. musím si odemykat klíčem. Je možné si nechat onen starý obyčejný klíč vyměnit za takový ten vystřelovací, co má tlačítka na sobě?

doplněno 06.04.19 23:11:

DOPLNĚNÍ: Onen ovladač jsem rozebrala. Abych se podívala na baterku, no co z něj vypadlo, mě mírně šokovalo.

Výměna fosilního klíče za nový?
Výměna fosilního klíče za nový? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste nejprve v ovladači vyměnit baterku (správněji tedy akumulátor), bude tam nějaká tzv. knoflíková.

zacatecnice007
hodnocení

No víte, to je trochu těžké. Mám to jako klíč a potom ten ovladač, který přinejmenším vypadá jako z hračkářství. Plast jako na autíčko na setrvačnost. Navíc je spojený zdrhovadlem, (Asi aby se nerozpad. :D )

Pardon, nějak mi unikl kontext... Takže jak píšou někteří ostatní, tohle není originál samozřejmě. Ten čínskej krám vyhoďte a buďto odemykejte klíčem nebo si ve škodovce sežeňte originál.

007cz
hodnocení

2x

Ano, jde to, namontovanim nějakého univerzálního dálkového ovládání.

Ono i toto ovládání není asi originální...

gum

Ano, není to origo.

Origo je vajíčko s dvěma zelenými tlačítky řada BKA400001

hodnocení

2x
To co vidim na fotu bude náká dodělávka
De o to jestli je to alarm nebo uni jen uni dálkové ovládání
Nejdřív bych zkusil novou baterii pokud to nebude chodit je několik možností
První - pokud sou na originál klíči tlačítka tak ho rozebrat vyměnit baterii znova nakódovat a bud to poběží nebo ne
Za druhý sehnat na plzenských škodadílech či jinde dle typu auta nový kompletní klíč a za pomoci Vagu ho nakódovat
A třetí možností je sehnat nové univerzální ovládání a to dopřipojit ke stávajícímu centrálnímu zamykání
přičemž to starý bych odpojil a z auta vyhodil

Předpokládám, že když není klíč originální, tak tam dálkáč nemusí vůbec být namontovaný, tak bych to spíš směřoval na výměnu baterie. Zpravidla kód drží i při vadné baterii. Když ne, tak bych sehnal někoho zdatnějšího a pokud tedy není dálkáč vadný, ale jenom nespárovaný, tak bych se snažil najít přijímač a na netu je zpravidla návod jak i dodělávaný alarm spárovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]