Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zanesený EGR?

Od: riky odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat ohledně auta Octavia II 1.6 TDI. Vyskočila mi kontrolka motoru, auto jsem měl na diagnostice a napsalo to Proud recirkulace spalin detekován jako nedostatečný. Myslíte si, že by mohl být zanesený EGR. Někde jsem četl, že se nevyplatí ten EGR čistit a je lepší koupit nový i s chladičem výfukových plynů, protože samotný EGR se nejspíš nesežene.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkusit jej vyčistit a kdyż to po čase udělá zase tak vyměnit.
Ono servisy ty EGR ventily beztsk mění jak na běżícím páse także pro ně to nebude nic novýho.
riky
hodnocení

Takže pokuď kontrolka bude svítit i po vyčištění, tak koupit nový EGR. Nebo se bude muset smazat přes diagnostiku?

007cz

Ano mění se často, už jsi ho někdy demontoval? Jen vycistit a testovat je zábava pro pár vyvolených, několikrát po sobě demontovat a montovat tě přijde podstatně dráž jako ho vyměnit a mám klid.

bery*
hodnocení

0x
Pokud se chyba neprojeví znova, kontrolka by měla zhasnout po několika startech, až si jednotka za jízdy ověří, že vše funguje správně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]