Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia jak určit správnou polohu pístu?

Od: dominik97® odpovědí: 11 změna:

Ahoj všem :) mám na Vás prosbičku, skládám motor na Felicii 1.3. Usadil jsem vložky válců, mám připravené písty, znám jejich pořadí, ale bohužel už nevím jak byli usazeny ve válcích, nechci je otočit 180 stupnů, oproti původní poloze. Na dnu pístu je viditelná malá šipka, nevím jestli možné určit podle této značky polohu pístu ve válci. Za radu předem děkuji :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Šipka na dně pístu má být ve směru jízdy, tedy když stojíte před autem, musí ukazovat na vás.

vernon
hodnocení

0x
Šipkou dopředu.
Jak můžeš skládat motor, když nevíš ani tuto základní informaci?

hodnocení

0x

Šipkou dopředu, ale 4takty nejsou na tohle tak choulostivé jako 2takty

bery*
hodnocení

0x
Jak tak čtu, asi jsem je před 5 lety u fabky 1,4mpi dál naruby (šipkou k výfuku) a dodnes jezdí :)
refal

jsem toho názoru že to máš správně, šipka k výfukovým ventilům.

ano, výfukové ventily, parohy, olejový filtr, předek auta... tam má směrovat šipka :)

vernon
A odkdy je výfuk u motoru 1.4MPI dopředu?

aha, omlouvám se, blbost... jak se bavilo o Felicii tak jsem si automaticky vybavil jak vypadá motor 1.6, protože jinou Feldu jsem dlouho nedělal, ten má parohy zepředu... :)

Felicia 1.3/Fabia 1.4 má sání a výfuk na zadní straně motoru při pohledu do motorového prostoru. Takže šipka by měla směřovat na druhou stranu.

bery*
A kam "dopředu" má šipka směřovat u motoru podélne? :)
Ve Felicii ani Fabii motor podélně není, takže tam je jasné, kde je vepředu ;) ale jinak je to směrem k olejovému filtru

hodnocení

0x
Mas ty vlozky usazene rovne? Bezne se sikmo zamackaji a pak se to musi rovnat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]