Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Senzor tlaku v pneumatikách

Od: filda* odpovědí: 9 změna:
Potřeboval bych poradit ohledně vypnutí - deaktivace kontrolky tlaku v pneumatikách.Je tato možnost možná?Dále mě zajímá,zda se baterie ve ventilku vybíjí když mám kola na výměnu.Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Deaktivace neni możná.
Senzor je aktivován otřesem čili jakýkoliv pohyb vozu (typicky zavření dveří) či manipulace s kolem samotným způsobí činnost ventilku (vysílání) na 15-30 minut.
Životnost elektr. snímačů je cca 5 let a 100 000 km. Baterie se v nich vymenit nedá!
007cz

,,Senzor je aktivován otřesem čili jakýkoliv pohyb vozu (typicky zavření dveří) či manipulace s kolem samotným,,...absolutní nesmysl.

A čím myslíte že je aktivováno "vysílání"? Tím że se nastartuje motor?
Vy toho o TPMS asi moc nevíte.
007cz

I naprostý laik s minimem technických zkušeností si muže na svém voze ověřit kdy a jak se snimače tpms aktivují. Snímač se aktivuje po ujetí cca 200m, jelikož obsahuje obyč. ,,g,, senzor, který reaguje na odstředivou sílu při otáčení kola. Otřesem či otevřením a zavřením dveří určitě ne. Nehledejte v tom nějaké záhady a nesmysly, je to uplně jednoduché.

rv*

No a ty čínské se aktivují zase otřesem aliexpress.com/.... Nechápu teda jak se jim za pár korun podaří něco takového vyrobit. A baterie se u nich dá vyměnit.

007cz

rv velice špatně jsi tu čínskou tragédiji pochopil, zkus si ten popis prostudovat pořádně.

rv*

Já tu čínskou tragédii mám - dokonce ve dvou kusech. Je to pro dámskou osádku naší tlupy, které má zabránit jízdě s prázdnou gumou. A tak nějak se ten systém chová.

007cz

proti gustu žádný dišputát

hodnocení

2x

Deaktivovat nejde. Podle mých zkušeností je aktivace kontinuální, takže senzor je aktivní v podstatě stále, nejspíš s nějakými pauzami pro šetření baterie.

Jinak mám dvě sady pneu na výměnu, obě s ventilky se senzory a zatím za 4 roky to funguje naprosto bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]