Potřeboval bych poradit ohledně vypnutí - deaktivace kontrolky tlaku v pneumatikách.Je tato možnost možná?Dále mě zajímá,zda se baterie ve ventilku vybíjí když mám kola na výměnu.Dekuji
Deaktivace neni możná. Senzor je aktivován otřesem čili jakýkoliv pohyb vozu (typicky zavření dveří) či manipulace s kolem samotným způsobí činnost ventilku (vysílání) na 15-30 minut. Životnost elektr. snímačů je cca 5 let a 100 000 km. Baterie se v nich vymenit nedá!
007cz
,,Senzor je aktivován otřesem čili jakýkoliv pohyb vozu (typicky zavření dveří) či manipulace s kolem samotným,,...absolutní nesmysl.
A čím myslíte že je aktivováno "vysílání"? Tím że se nastartuje motor? Vy toho o TPMS asi moc nevíte.
007cz
I naprostý laik s minimem technických zkušeností si muže na svém voze ověřit kdy a jak se snimače tpms aktivují. Snímač se aktivuje po ujetí cca 200m, jelikož obsahuje obyč. ,,g,, senzor, který reaguje na odstředivou sílu při otáčení kola. Otřesem či otevřením a zavřením dveří určitě ne. Nehledejte v tom nějaké záhady a nesmysly, je to uplně jednoduché.
rv*
No a ty čínské se aktivují zase otřesem aliexpress.com/.... Nechápu teda jak se jim za pár korun podaří něco takového vyrobit. A baterie se u nich dá vyměnit.
007cz
rv velice špatně jsi tu čínskou tragédiji pochopil, zkus si ten popis prostudovat pořádně.
rv*
Já tu čínskou tragédii mám - dokonce ve dvou kusech. Je to pro dámskou osádku naší tlupy, které má zabránit jízdě s prázdnou gumou. A tak nějak se ten systém chová.
Deaktivovat nejde. Podle mých zkušeností je aktivace kontinuální, takže senzor je aktivní v podstatě stále, nejspíš s nějakými pauzami pro šetření baterie.
Jinak mám dvě sady pneu na výměnu, obě s ventilky se senzory a zatím za 4 roky to funguje naprosto bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.