Ahoj ľudia. Prosim Vás Mam otázku ABS a ESP je jedno a to isté zariadenie len každý má svoj účel? Myslím ci príklad ESP je zariadenie spojené s ABS kockou. Vie niekto pripadne ako sa ta kocka mení u Vectri C 2004? 1.8 benzín. Ci je nutne druhu kocku naprogramovať alebo to stačí len prehodiť. A ako to funguje s odvzdusenim bŕzd potom? Príklad keby kocku vyberiem a dám na repas. Idem ju nasadiť späť viem ju nejak odvzdusnit klasiky slapanim ako keď sa odvzdusnuji brzdy? Známy mi tvrdí že keď vytecie Brzdovka s kocky ABS tak sa to dá jedine cez PC. Lebo sú tam voľáke bloky co sú zavreté a neprejde cez ne kvapalina. Co mi ale logicky do hlavy nejde pretože keď odvzdusnujem brzdy klasický s ABS tak nová kvapalina sa mi dostane z nádobky až k jednotlivým kolesám. To znamená ze ABS kocka tu kvapalinu prepúšťa. Ma s tým niekto skúsenosť?
Tyhle systémy jsou provázané, ale každý dělá něco jiného. ABS je protiblokovací systém při brzdění, tím zůstává možnost řízení, ESP je elktronická stabilizace v případě ztráty trakce, adheze, při smyku, tenhle systém přibržďuje nezávisle kola za účelem srovnání vozidla. Pokud se nemýlím, ABS je od jistého roku povinné. ESP využívá součásti systému ABS, obsahuje však navíc ještě další šnímače a výkonnější hardware, proto ne všechna auta s ABS mají ESP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.