Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na STK mi dali technickou na 1 měsíc , ale když jsem přinesl všechny papíry na úřad s tím že chci zaregistrovat auto dovezené s Německa dali mi značky a technickou na 2 roky. mám červenou nálepku a mám to i ve velkém techničáku. mám to nechat tak a dělat stk až za 2 roky nebo to musím vyřešit. Děkuji za odpověď
Dobrý den, rozhodně dořešit, v případě i nezaviněné nehody kdyby se zjistilo, že auto je ve zkutečnosti nezpůsobilé provozu, domyslete si, co by následovalo. Jasně, úřednice podle data chybně dopsala + 2 roky, zapoměla kouknout na "do", jasná její chyba, ale vy (i STK) máte protokol, kde je vyjádření, že je vozidlo způsobilé pouze do data za měsíc od kontroly, to vám ta úřednice vymazala i paměť? Nebylo by těžké vám dokázat úmysl. (Narozdíl od té úřednice).
Samotná platnost či neplatnost STK nemá žádný vliv na škody způsobené vozidlem a jejich náhradu.
Ale tvoje odpověď nesouvisí s dotazem!
andělíčku,
anonym ale nic takového nepíše, jen uvádí, že se to může provalit, že provozuje vozidlo nezpůsobilé provozu. Jen nabádá, aby: "domyslete si, co by následovalo"
Auto pak nemá platnou TK, nikoliv STK.
No nestalo by se nic. Proto na to reaguji.
STK píšu jako hoborový termín, který se často používá pro TK. Stejně jako ho použil tazatel.
Úředně zapsaná chyba nemůže prodloužit TK na delší dobu, nežli je uvedeno v protokolu a odesláno do centrály ministerstva.
Co dělat je jen na Vás, zvláště když máte různé odpovědi. Jako čestný muž chcete napomáhat chybám a podvodům?
Milane, máš pravdu. Ale tento stát nás "ojebává" kde může, proč bych to nezkusil já opačně? A jak jsem napsal. V podstatě mi nic nedokážou
Stejně máš body ode mě za svou odpověď
Platnost je omezena na jeden měsíc proto, že je součástí evedenční kontroly, která je podmínkou registrace vozidla. Po Vystavení TP a přidělení SPZ registrující úřad vydá rozhodnutí o platnosti SPZ na základě předložených dokladů. Loni jsem také registroval vozidlo dovezené z ciziny se stejným průběhem. Ostatně, můžeš se zeptat na úřadě.
samozřejmě jde o chybu úřednice, od 1.10.2018 se platnost technické prohlídky počítá ode dne vystavení protokolu na STK s tím, že u prvního zápisu vozidla do českého registru se to počítá jinak, v případě závady typu B (vážná závada) počítá platnost TP ode dne vystavení protokolu do posledního dne měsíce, následujícího po měsící, kdy byla TP provedena.Napsal jsem to polopatě.
Ještě jednou opakuji že tento postup se vztahuje pouze na případy kdy se vozidlo poprvé registruje v ČR, tedy ojetina z dovozu .Přesně takto je to napsáno v zákoně 56/2001 Sb. v paragrafu 7, přikládám ten text...
" § 7
(...první 3 body jsem smazal aby to nebylo tak dlouhé) )
(4) Při vydání tabulek s registrační značkou obecní úřad obce s rozšířenou působností opatří jednu z vydaných tabulek nálepkou, na níž vyznačí termín pravidelné technické prohlídky. Byla-li u silničního vozidla zjištěna vážná závada, obecní úřad obce s rozšířenou působností na nálepce vyznačí termín opakované technické prohlídky, kterým je poslední den v měsíci následujícím po měsíci zápisu silničního vozidla do registru silničních vozidel. Byla-li u silničního vozidla zjištěna nebezpečná závada, obecní úřad obce s rozšířenou působností tabulku s registrační značkou neopatří nálepkou. Není-li v technickém průkazu silničního vozidla proveden zápis o vážné nebo nebezpečné závadě, obecní úřad obce s rozšířenou působností tento zápis v technickém průkazu provede. "
Pokud je platnost technické prophlídky určena zákonem, nemůže jí úřednice vědomě nebo nevědomě prodloužit... Kontrolní známka je sice vylepena na 2 roky, ale neoprávněně...já doporučuji nechat si vylepit známku na ty necelé 2 měsíce, závady odstranit a pak si zajet na opakovanou TP, tak, jak to děláme všichni
no napsal jsem to blbě a za ty 2 minuty jsme to nestíhal opravit ( to je pro ADMINA - MILANE, prodlužte tu dobu po kterou je možné opravit příspěvek na 5 minut ! děkuji) , ten protokol má na sobě napsáno že platí 30 dnů, v této lhůtě se dá použít k zápisu vozidla do registru a při tomto zápisu do registru se vyznačí platnost TP ode dne zápiosu do posledního dne následujécého měsíéce
ve všech ostatních případech se platnost protokolu počítá ode dne jeho vystavení
V minulosti to bylo tak, že se při dovozu platnost TP počítala ode dne 1. registrace vozidla v čr...takže auto se dovezlo, udělala se TP, auto stálo v bazaru rok a půl i s protokolem v kufru a pak se konečně zaregistrovalo, protože se konečně našel kupec...a TP se vyznačila na 2 roky přičemž prvním dnem platnosti TP byl den 1. registarce v ČR, bez ohledu na to, že protokol z STK je cca 1,5 roku starý...
Od 1.10.2018 to zákonodárce změnil, platnost TP se počítá ode dne vystavení protkolu, pouze v případě 1. zápisu do registru a a vážné závadě ( typu B) se to počítá tak podivně ...ale zákon je zákon
jednoduchá odpověď...budete jezdit s autem, které není způsobilé provozu na poz. komunikacích, čímž se dopouštíte trestného činu. a nedej bože způsobit nějakou nehodu, nebo být jen jejím účastníkem, vše jde za vámi.
lumpi,
prosím doložte toto sdělení "dopouštíte trestného činu", nebo jen šíříte poplašnou zprávu?
další nesmysl je "nebo být jen jejím účastníkem, vše jde za vámi."
Vaše odpověď je špatná.
Děkuji
Dobrá, s trestným činem jsem to trochu přehnal, ale dle tech stavu vozidla Vám hrozí i tučná pokuta. A co se týká pojistky, je pravda, že jde vše za Vámi.
Pro platnost povinného ručení je nutné, aby automobil splňoval veškeré podmínky pro provoz na pozemních komunikacích a jednou z těchto podmínek je právě platná STK.
Lumpi, vy to přeháníte i s ostatní odpovědí.
Dobrá, s trestným činem jsem to trochu přehnal, ale dle tech stavu vozidla Vám hrozí i tučná pokuta.***Maximálně 2500Kč. Ano, pro někoho to může být tučné. Jako provozovatek je sankce vyšší.
A co se týká pojistky, je pravda, že jde vše za Vámi.***Tady asi myslíte co? Že vina za nehodu a tím plnění půjde za ním?
Pro platnost povinného ručení je nutné, aby automobil splňoval veškeré podmínky pro provoz na pozemních komunikacích a jednou z těchto podmínek je právě platná STK.***Zase hloupost, platnost pojištění nemá souvislost se stavem vozidla.
Dobrý den, to je zapeklité. Nechat to plavat nebo ne? Možná bych to plavat nechal, na STK nic nepodepisujete (že byste byl seznámen, převzetí toho protokolu apod., to se děje ústně, a to jako by nebylo - tedy jako byste o tom nevěděl, protokol jakoby číst nemusíte...donesete na úřad, tam to zaevidují a dostanete RZ, co? Taková je teorie, zda je to použitelné v praxi, nevím). Zápis v TP máte (ale ten s sebou vozit běžně nesmíte), nálepka je lehko i zničitelná-nic neznamená. Jiná věc je, že oni si to vše mohou ověřit v registru vozidel, a v případě nehody tak na 100% učiní...
Mně se před lety stalo toto - koupil jsem přívěs do 750kg brzděný nový. Úřednice si toho také nevšimla či byla úplně blbá, a napsala do TP platnost TK na šest roků a nalepila takovou nálepku - nechal jsem to tak - co bych se vzrušoval, alespoň jsem ušetřil za jednu prohlídku, poněvadž od toho žádný jiný papír není, vozidlo do té doby nikdy na TP nebylo, bylo přímo od výrobce.
Přihlašoval jsem více vozidel najednou, jedno z nich byla Jawa Pionýr (Jawa 50, typ 555), mám v malém TP zapsáno, že spojovací zařízení není, ale max. hmotnost přívěsu nebrzděného je 450kg, brzděného 700kg. Zas chyba úřednice, a co? Toto nechám doopravdy být. To je fakt k smíchu.
Víte-li, že se za ty dva roky nic nestane, řiďte se podle Satama, já na Vašem místě bych se ale řídil podle Milana. Rozhodnutí je na Vás.
S pozdravem Ondra
U vozíků a motorek jsou trochu jiné lhůty. Taky se mi stalo s autem na STK - TK na měsíc,ale známka vylepena na 2 roky
Záleží co je v databázi. Pokud je tam na měsíc, tak jezdíš bez TK a ta chybka se může prodražit - např. v Rakousku ti nejspíš nekompromisně odstaví auto a odtáhni si to na podvalu.. Podobně na tom jsou chyby při zápisu do techničáku, pokud to nesedí tak se policajt s tebou nemaže a můžeš se soudit s ůřadem o náhradu škody.. = Dal bych to do kupy a zajel an opakovanou technickou (beztak to bude třeba opravit..)
Opět "dobrá rada" .Má TK na měsíc 30 byť se ouřada spletl a dal na známku na dva roky.Nejsme v "A" takže kontrola Rakouskou,policií nehrozí ,polud tam nepojede, ale u PČR hrozí-během pár minut si ověří-ověřili , že TK již nemá (je to skoro půl roku od položení dotazu a nevedl nic takže je to vyřešeno)a pkd si myslíte že neověří-jste na omylu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.