Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od kupní smlouvy ojetiny

Od: bednar* odpovědí: 8 změna:

Hezký den,

mám dotaz na možnosti dalšího postupu ohledně vady na ojetém vozidle koupeného 13.10.2018. Auto v ceně 120 000Kč rv. 2010 jsem zakoupil od jednoha pána, co vozí ojetiny z Německa. Auto vypadalo v pořádku při koupi. Neshledával jsem zásadní nedostatky, kromě sjetých zadních kotoučů, za které jsem získal slevu 2000Kč. Na autě jsem ihned provedl veškerou údržbu dle servisního plánu + nějaké menší nedostatky celkem za 36 000Kč. Bohužel po novém roce, cca únor/březen, jsem zaregistroval podivné zvuky z motoru. O této skutečnosti jsem prodejce informoval, nicméně jeho chladná odpověď byla abych to zavezl k mému servisu a zjistil o co jde a pak ať navrhnu já řešení. V servise mi bylo řečeno, že hluk jde od pístů, konkrétně z pístních čepů. Byl dále proveden test na špony v oleji, kde skutečně nějaké šponky byly nalezeny. Oprava dle servisu může reálně vystoupat až na 70 000Kč.

Otázkou je tedy co podniknout dále. Jak a pokud vůbec mohu prodejce ojetiny žádat o opravu, vrácení peněz za auto. Nevím zda mohu reklamovat tuto jako skrytou vadu.

Mnohokrát děkuji za Vaše komentáře.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami*
hodnocení

7x

vozidlo bylo v době koupě bez vady, závada vznikla při tvém užívání.

- dokážeš toto tvrzení nějak vyvrátit? Zcela jistě ne.

Dal ti prodejce nějakou extra záruku? Zcela jistě ne.

Problém je v tom, že si neuvědomuješ, že s koupí ojetiny se takovému riziku sám vystavuješ.

Tato oprava je jen tvá záležitost.

Omlouvám se za tvrdé konstatování a přeji ti,aby se to vyřešilo s co nejmenšími výdaji.

Nevím co to je za auto, ale už jen to, že chodíš do servisu kde ti jsou schopni za opravu motoru ojetiny řict takovou pálku, ukazuje, že z provozem auta nemáš mnoho zkušeností a v budoucnu tě to může stát ještě víc peněz.

Doporučuji ti založit nový dotaz: Co s tím autem?

hodnocení

2x

Asi tak jak píše "kami".

Já před 7 měsíci také prodával auto a vím, že bylo v bezvadném stavu...ale prostě bylo ojeté.

Kdyby mi dnes zavolal jeho majitel, že na autě je nějaká závada, co myslíte, že bych mu řekl?

stepm: To možná ano, ale při prvním telefonátu ještě ne, to bych se slušně zaptal jak se má...co dělá..a jaký měl oběd. U druhého...a případného třetího telefonátu už bych pro ostřejší slovo nešel daleko...A čtvrtý telefonát by se nekonal, protože bych telefon nezvedl.

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 02. 04. 2019 18:29:33
zde se píše slušně.

hodnocení

2x
Odpovědi jsi tu dostal. Chápu, že se ti nelíbí, ale jsou pravdivé.
Můžeš o tom vést spory, můžeš s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat.
Můžeš prodejce žádat o opravu, můžeš žádat vrácení peněz, ale už teď vím jak to dopadne.

hodnocení

0x
Prostě si koupil ojetinu a nikdo neprodává ojetý vúz z doživotním servisem tak se stim smiř a věř že jediný co múžeš je si zaplatit opravu vozu ze své peněženky

hodnocení

0x

Jistě že mužete reklamovat, ale je předem jasné, že budete měsíc bez auta a možná i platit nějaký diagnostiky a nic z toho. Je to holt riziko ojetého auta. Buďto je to známá závada a kupující by měl na tyto být předem podezřívavý, vše si zjistit a hodně je před koupí prověřit, v tomto příladě by mohlo být možné, že prodejce, jak první, druhý, tak i překupník něco mohli tušit a byla to past na hejla. Nebo to byla prostě vyjímečná porucha po X tisíci kilometrech a 8 letech neznámého zacházení, to se stává normálně a nikdo z předchozích lidí o tom nemusel mít ani tušení a vlastně za to tedy nikdo nemuže. Nezdají se mi ty náklady, do auta za 120t dávat skoro 40t (neni v tom přestavba na plyn?) a pak ta cenovka za úkony " nevíme předem, prostě se uvidí...", prostě přitaženo za vlasy.

mathew
hodnocení

0x

10 let staré auto z Německa má najeto tak 200 tisíc jestli ne 500 takže nikdo kromě tebe to platit nebude. Zajímalo by mě jak můžou menší nedostatky stát 36 000,- to je nějaká S600?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]