Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej nového vozu

Od: michal111 odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, pořídil jsem si vůz, chvíli mi sedel v garáži a zjistil jsem ze tak drahé auto nepotřebuji. Otázka nyní zní, za jakou cenu auto toto prodám, kupoval jsem ho za 3.125.000kč, najel 100km. Lze říci například za 80% ceny? Auto budu potřebovat za 2 roky, pokud bych ho prodal levné tak bych ho radši měl v garáži a používal jen příležitostně.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Dnes už je druhého dubna (apríla...)...

michal111
02.04.19 05:58
hodnocení

?
krtek66

kolega naráží na fakt, že který běžný smrtelník si koupí auto za 3,1mil, aby zjistil, že ho nepotřebuje...

Nonek

není to někdo, kdo hraje nějakou hru tipu Dostihy a sazky? Bo to není jinak normální? *zed* *smich*

Koupil si auto a zjistil, že nemá na "živobytí",

Hňup

mathew
hodnocení

2x

80% ani náhodou. Lidi, kteří mají 3 mega na auto si nekoupí takové, kde už prděl někdo jiný;) No a těm co to nevadí nemají 3 mega. Takže tak 1,5-2 miliony a asi to budete prodávat dost dlouho...

hodnocení

1x

Moc tomu nerozumím, ale myslím si, že tento dotaz napsal automat, či robot. To nemůže být myšleno vážně.

Posuzujete, co je možné a co není, podle vlastního světa, ve kterém žijete. Na Titanu prší metan. Je to něco, co na zemi nezažijete, ale tam je to normálka.

pletiplote, ano, máte pravdu. Posuzuji to podle svého rozumu.

Člověk, který si koupí auto za 3mil. aby "druhý" den zjistil, že ho nepotřebuje, nemůže být zcela "normální" bez ohledu nato, jestli ty peníze vydělá za měsíc nebo za 10 let.

asd1

Taky jsem v Lidlu koupil brusku kterou prakticky nepotřebuju.. Holt kdo miliony přehazuje vidlema tak si takhle koupuje auta za 3 mega, v principu to je stejné. Že to průměru přijde šílené je taky normál, pro ně to jsou celoživotní úspory. Kdo to má jako půl výplaty to bere jinak. Akorát spíš bych čekal že to dá za úkol svému sluhovi než ptát tady na poradně *smich*

joudis*

Tu brusku z Lidlu zrovna schanim ...*hej*

@martincakl - Člověk, který si koupí auto za 3mil. aby "druhý" den zjistil, že ho nepotřebuje, nemůže být zcela "normální"
Vy jste si nikdy nekupoval kabelku nebo botičky, že? *smich* Rozdíl je jen v cenové relaci.

xenofob
hodnocení

1x

dnes je cena tohoto auta na 89 procentech té pořizovací...prodejní cena bude počád klesat, ale v jistém momentuse pkles ceny zastaví a začne znovu stoupat

Takže stačí mít toto auto jen tak v garáží a cca za 69 let se bude dát prodat beze ztráty, snad i se ziskem

hodnocení

0x

Podívej se na nějaký agregátor autobazarů, například Tipcars a podívej za kolik se takové auto momentálně prodává. Také je dobré se domluvit s nějakým pojišťovákem, aby to nechal ocenit v kalkulačce některé pojišťovny.

hodnocení

0x
Já bych to za 149.000 Kč koupil. Šlo by to prosím na splátky?
Dekuji za info

hodnocení

0x

Budete rád, když se dostanete na 60% ceny. Cena spadla už jen proto, že každý bude už jen "druhý" majitel. A nechápu, jaký má smysl auto v ceně pražského bytu. Pochopil bych to u obytňáku velikosti autobusu nebo kvalitního náklaďáku.

afyf

To je jako ptát se, proč lidé jezdí na dovolenou třeba na Maledivy, když můžou jet na Lipno pod stan.

Nedávno si jeden můj zákazník koupil nové BMW 750d za něco přes 3mil a musel se mi pochlubit, takže mě svezl. A já plně chápu, proč si ho koupil. Také bych kupoval vozidla v této kategorii, kdybych byl na jeho místě. Proč se kodrcat třeba v Superbu.

Já to beru, luxus je luxus, ale z mého pohledu by si auto za 3 mega měl koupit člověk, kterému leží dalších 300 bokem (nebo má čisté příjmy 3 mega příjmy měsíčně) a netrápí ho, že ho prodá zpět pod cenou.

afyf

To je tvůj pohled na věc. Kdyby jsi měl dlouhodobě příjem třeba 300-400tis měsíčně, tak se na to budeš dívat zase jinak.

Každý nemá potřebu hromadit majetek, který nemá šanci v životě rozumně využít.

Při tom uváděném příjmu je to, jako když si prodavačka z Lidlu jde koupit novou Fábii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]