Nejste přihlášen/a.
Naprosty nesmysl, nikdo nikdy nevola, a ze jsem se uz najezdil s auty bez STK za 20 let, moje stare auto nema stk uz rok a prisly mi uz 2 pokuty z radaru, jedna za tunel a druha za strakonickou, obe projete bez STK. Jedine co je treba mit je povinne ruceni, kdysi posilala kancelar pojistitelu pokuty, zrusili to ale mozna to zas zavedli, a to je tak vse.
Seš si jistý? Nebo o tom jen nevíš? Mmch. oproti minulosti se změnila definice "provozované", aktuálně pro "neprovozované" nestačí aby "stálo na zahradě", ale musí být v depozitu. A pokud provozuješ bez platné TK tak je sankce až těch 50k. Vůbec nejde o to, že tě švestka chytne na silnici bez platné TK a dá ti max. 2k pokutu, ale úředník to vyčmuchá v registru a obešle tě. Vítej v Kocourkově...
Opravovat můžeš, ale pokud není v depozitu tak je provozované. Pokud neplatíš POV, tak platíš poplatek za provozování nepojištěného vozidla. To jsou dvě různé věci - provozování nepojištěného vozidla a provozování vozidla bez TK. Na oboje nemusíš jezdit po silnici, stačí když to neni v depozitu. Ještě nedávno stačilo ukázat fotku jak to stojí na zahradě, dnes už ale ne.
Nesmysl, byl to určitě žert. Podle mě, je platná TK potřeba jen pro provoz, hlavně že je zaplacené povinné ručení. Jediný, kdo mohl volat je samotná TK, některé nabízejí upozornění na blížící se konec platnosti, ale ti by nevolali až potom a asi by ani nevyhrožovali.
Ano za provozování vozidla bez platné STK hrozí pokuta.Nevím z hlavy přesně částku, ale těch 25tis kč to může být. Provozování je doložitelné tou pokutou.
Zákaz řízení může dostat pouze řidič a ještě pouze za vozidlo, které bezprostředně ohrožuje(nestačí propadlá STK).
Takže ano, je to možné.
Dobrý den,
nevím jak proběhl hovor, ale domnívám se, že píšete jen to, co jste si zapamatoval.
Rozeberu Váš text, třeba Vám to napoví..
minulou středu 27.3. mi volalo soukromé číslo, pán říkal, že je z Dopravního magistrátu hl.m. Praha. ***Ano, to je možné, taky to může být žert od Vašeho známého. Volal jste zpět?
Pokuta hrozí, když pojedete, jak řidiči, tak i provozovateli vozidla. Nikoliv sankce uvedená, to by bylo jen v případě zvláště závažné (nebezpečné) závady na vozidle, nikoliv jen propadlá technická.
Jsem z toho docela na větvi, ale doufám, že šlo opravdu o vtip. *** Máte či nemáte propadlou technickou? Jezdíte s autem?
Stalo se vám něco podobného?***Nestalo, páč mám vše v pořádku.
i) jako provozovatel silničního vozidla v rozporu s § 38 odst. 1 písm. a) provozuje na pozemních komunikacích vozidlo, které je technicky nezpůsobilé k provozu
(5) Za správní delikt podle odstavce 1 písm. i)...pokuta do 50 000 Kč...
zacal bych tim ze bych si do google zadal cislo ktere mi volalo, to muze vsechno vysvetlit
Tak buď rád že tě někdo upozorní. neznalost zákona neomlouvá a jezdit bez STK - to si koleduješ o pořádný průšvih a pokutu
no ono neni normalni aby ti nekdo volal ze mas propadlou technickou , navic nekde z magistratu, stk posilaji upozorneni zhruba mesic pred koncem platnosti ( je to pro ne kseft kdyz prijedes k nim ) ale ted co plati GDPR si na to davaji sakra pozor aby meli tvuj souhlas, bez souhlasu ti to taky neposlou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.