Potřebuji dojíždět do práce 60km denně a potrebuji auto aby mělo co nejlevnější provoz a porizeni. Komfort vzhled apod nehraje roli. Napadla mě fabie 1 1.9 SDI má někdo lepší nápad?
Pokud kupuje felinu, koupí nerezavou a funkční - tj. neřeší 2-3 roky korozi. Jsou takové - je jich dost. Shnilé se už neprodávají - nebo to soudný člověk nekoupí...
Můj soused si koupil felicii minulý měsíc (ale bez posilovače) - korozí netknutá, motoricky super... a "za hubičku".
joudic*
felda je jista smrt.. zrovna ted bylo ve zpravach, ze nejaky idiot v audi nevybral zatacku a celne narazil do Feldy, kdo myslite, kdo z nich je mrtvy, cela posadka felicie
mot
zase pro nas ostatni je vyhodne, kdyz jezdi i felcky, zvysuji nase sance na preziti...
ale že těch smrtelných nehod je... a všechny ve felicii asi nebyly... policie.cz/...
Myslíte, že ten zmíněný idiot, kdyby vletěl do fabie, tak někdo přežije? Čím podložíte tvrzení?
erofe
Ve feldě pick-up jsem najel přes 400tis km a žiju. Měl jsem jen jednu nehodu, kdy mi srnka vyběhla z lesa a rozbila světlomet + přední masku. Ráno jsem koupil za pár korun nové a jelo se dál.
Jasně ,že bourat bych v něm tenkrát nechtěl, ale kdybych to moc řešil, tak raději prodám motorku.
Takže zase bych to moc neprožíval.
mot
neni treba hned smrtelna nehoda, bohate bude stacit rozdil rozdrcena noha a pohmozdena noha... vsechno je o nahode a rad pujdu bezpecnym autem stesti naproti. ale je to jenom muj nazor, jezdete si v cem chcete
danys*
Dej si hlavně pozor na boční nárazy. To tě i ta lůza ve felicitach a daciich rozšmelcuje. Hlavně pozor na přechodech a chodnících, tam to taky neni prdel
mot
ale porad mam vyssi sanci nez kdybych jel v te felicii. to je fyzika zakladni skoly.
danys*
Nejezdi autem a nechoď vůbec po ulici a budeš mít ještě větší šanci Buď rád, že jsi byl na fyziku tak dobrej, jinak bys už byl dávno pod drnem nebo v lepším případě na vozíku
mot
myslim ze mas na to napsat vtipnejsi prispevek, na tomhle sis nedal moc zalezet, ze ne?
danys*
Nejvtipnější na tom je, že nejsi schopnej pochopit otázku na kterou se tazatel ptá.
mot
to je prave smutny, ze tazatel uvazuje jenom nad cenou a nebere v potaz dalsi aspekty.
Jinak pokud bych musel,myslet na to že mohu bourat-pak sedím doma protiže jen přejít silnici= mohu být 1000X mrtvý,statisticky,neli vícekrát!
mot
jasne, tak si koupim popelnici, ve ktere mam v pripade srazky velkou pravdepodobnost, ze to nepreziju. Jenom v mem blizkem okoli mam dva lidi, kteri meli, nezavinenou bouracku a nic moc se jim nestalo. a jeden z hlavnich duvodu bylo, ze meli bezpecny auto(suv volvo a dalsi petkovy bmw) . Jak by asi dopadli ve felicii pri bocnim narazu co meli?
Počítat neustále s tím co se může stát,tak si ani nesednu doma na hajzlík, natož tak vstoupit do výtahu sjet 5 pater dolů a dole sednout do auta (sl.filety zrovna) a jet do arbajtu,možná tak ještě tankem..
mot
ale vsechno je to o mire rizika, ktere chci postoupit, abych dal zil. to je na kazdem. Ja treba chci i dal zit se svou rodinou, proto napr. neskacu s padakem, v aute se pripoutavam, nejezdim po dalnici 200, nejezdim pod vlivem, kupuji si bezpecne auto... jini lide to nedelaji a statisticky je jejich sance na preziti jasne nizsi.
Ty máš třeba na nové auto co má v testu 5 hvězdiček,ale je hodně a těch lidí je asi víc co mají tak na otlučenou rezavou filetu nebo fobii.Ale ne vždy je to o staré feldě ale bezmozcích za volantem a ti žel v drtivé většině nejezdí ve feldách,byť v HaŤaPkách je jich docela dost.
mot
ale to asi nebude pripad tazatele, aby si na 60 km denne porizoval auto za 10 tisic...
Já bych i jako nepřítel koncernu tu 1.9 doporučil... Od Felicia bych se distancoval, ta už je za zenitem, nízká bezpečnost, problém s plynem, ten je u skoro každého dodělávaného plynu a určitě už má skoro každá vysoký stupeň koroze... Navíc do 1.4 už do motoru neseženeš důležité náhradní díly atd. (vačka atd.) A celkem má Felicie, zejména jetá celkem velkou poruchovost, jediná výhoda levné díly ale... A abych se přiznal, tak 60km /denně není zas tak málo, aby nestálo za to aby ses zamyslel nad ekonomikou provozu...
Myslel jsem tedy Fábii, předpokládám, že majitel nebude shánět nejlevnější Fábii, jinak na Fábii 1.4 taky už nic kloudného do mototu není, 1.9 diesel není špatná volba, ale sehnat slušný kus bude také běh na dlouhou trať...
stejně jako slušnou felinu - jen to bude o 50 tis levnější ... a on chce levně jezdit- asi nebude mít 150tis na lepší kousek...
danys*
Měl jsem pracovní auto Felicii i fabii s LPG. U obou jen běžná údržba, problém s plynem jsem nikdy neměl. Koroze klasika jako u všech Felicii, teď jsem kupoval druhou fabii s lpg mpi a největší problém je sehnat v dobrým stavu a hlavně neshnilou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.