Nejste přihlášen/a.
Při vážné dopravní nehodě bylo zjištěno, že byly sjeté pneumatiky. Jenže vlastník vozidla je babička, pojistník já /s tím,že do kolonky pojišťovák napsal držitel vozidla mé jméno z důvodu,že vlastník automobilu nemá řidičský průkaz/, řidič syn. Auto jsem skutečně neprovozovala, měla jsem vlastní. V technickém průkazu je uvedena jen babička, a já na smlouvě o povinném ručení. Kdo bude hradit pojišťovně vzniklé škody?
Děkuji
Odpovědět se dá až poté, co upřesníte ty "sjeté pneumatiky". Existují na to hodnotící kritéria a nakonec se klidně může ukázet, že vlastně až tak sjeté nebyly. Zároveň je třeba zhodnotit vliv těch "sjetých pneumatik" na mechanismus nehody. Pokud se pneumatiky na příčinách nehody nepodílely, najděte si dobrého advokáta a třeba nebudete platit nikdo žádnou náhradu škody. Inu, pojišťovny to holt zkouší.
@arne1: Prosím zmlkni a netvrď tady bludy. Pojistník může být kdokoli a je úplně jedno, zda je to osoba bez ŘP, bez vztahu k vozidlu apod, prostě je to fuk. Pojišťovák neporušil vůbec nic.
Pojišťovna se bude primárně dohadovat s tím, s kým má uzavřený smluvní vztah, čili s pojistníkem.
Ale pojistník není zodpovědný za technický stav vozidla. To je jen vlastník případně provozovatel.
Uvedení někoho jako provozovatele (držitele) někoho kdo není v TP je chyba pojišťováka. Kromě jiného to mělo efekt na výpočet pojistné částky. Pojišťovák porušil metodiku sjednávání POV, protože je povinen uvádět pouze ty údaje, které jsou v TP (s výjimkou kdy bude v nejbližších hodinách provedena změna)
Než vyjedete, máte si zkontrolovat auto a na galuskách nevyjíždět. Zodpovídá řidič a je jedno, kdo a jak je napsán.
Tak ještě stručněji na větu v dotazu s otazníkem. Řidič.
je úplně jedno kdo je uveden v TP, nehodu způsobil syn, povinností řidiče je užít k jízdě vozidlo které je technicky v pořádku, pneumatiky si mohl zkontrolovat před jízdou, minimum je 1,6 nebo 4mm dle legislativy
Škody bude hradit pojištovna z Vašeho povinného ručení, pro Vás to znamená MALUS, navíc se může spolupodílet i viník nehody tedy pan SYN...sjednání povinného ručení je ze zákona ale to neznamená, že na skutečného viníka nemůže být podána žaloba z důvodu náhrady škody
Argumentovat tím, že v tp je zapsána babička, kterí ani nemá ŘP mi přijde hodně hloupé a trapné, nechápu co tím chcete docílit...mne by nikdy nenapadlo nechat zapsat jako vlastníka auta vlastní mámu, která nemá ŘP, nechat jezdit autem někoho jiného a pak se tím ješte chlubit před soudem...vy jste skutečně zajímavá rodinka, paní chytračko
příčinou nehody byl ŘIDIČ, který použil vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu a tím PORUŠIL ZÁKON...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.