Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: audi odpovědí: 12 změna:

Při vážné dopravní nehodě bylo zjištěno, že byly sjeté pneumatiky. Jenže vlastník vozidla je babička, pojistník já /s tím,že do kolonky pojišťovák napsal držitel vozidla mé jméno z důvodu,že vlastník automobilu nemá řidičský průkaz/, řidič syn. Auto jsem skutečně neprovozovala, měla jsem vlastní. V technickém průkazu je uvedena jen babička, a já na smlouvě o povinném ručení. Kdo bude hradit pojišťovně vzniklé škody?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

sjeté pneumatiky, to byla závada, nebo přímá příčina nehody? Jakou metodou byl měřena ojetá pneumatika?

doplněno 28.03.19 17:29:

Po doplnění,

pokud je to již u soudu, tak je zbytečné se ptát v poradně. Nikdo nemáme tak přesné informace, jako má soud.

hodnocení

0x

Odpovědět se dá až poté, co upřesníte ty "sjeté pneumatiky". Existují na to hodnotící kritéria a nakonec se klidně může ukázet, že vlastně až tak sjeté nebyly. Zároveň je třeba zhodnotit vliv těch "sjetých pneumatik" na mechanismus nehody. Pokud se pneumatiky na příčinách nehody nepodílely, najděte si dobrého advokáta a třeba nebudete platit nikdo žádnou náhradu škody. Inu, pojišťovny to holt zkouší.

doplněno 28.03.19 19:14:

@arne1: Prosím zmlkni a netvrď tady bludy. Pojistník může být kdokoli a je úplně jedno, zda je to osoba bez ŘP, bez vztahu k vozidlu apod, prostě je to fuk. Pojišťovák neporušil vůbec nic.

ckp
hodnocení

0x

Pojišťovna se bude primárně dohadovat s tím, s kým má uzavřený smluvní vztah, čili s pojistníkem.

Ale pojistník není zodpovědný za technický stav vozidla. To je jen vlastník případně provozovatel.

Uvedení někoho jako provozovatele (držitele) někoho kdo není v TP je chyba pojišťováka. Kromě jiného to mělo efekt na výpočet pojistné částky. Pojišťovák porušil metodiku sjednávání POV, protože je povinen uvádět pouze ty údaje, které jsou v TP (s výjimkou kdy bude v nejbližších hodinách provedena změna)

audi
hodnocení

0x
Jste zlatí,že jste mi dali návody.Pricinou nehody byly pneumatiky a byla to vážná nehoda s ublížení na zdraví,tak auto zkoumal znalec. Pravniho zástupce mám a už proběhlo 2 stání a 3.mam za měsíc. Jenže co právníkovi nestravitelné podnos,tak dělá jen zaklad. A soudce zatím se přiklání,že mám platit škody já. Je tam zajímavá odpověď,kterou musím právníkovi říci,založil obhajobu,že nejsem v TP zapsána jako provozovatel,ale soudce to nezajímá,ale pokud,bych zpochybnila smlouvu,tak je nějaká naděje. Spolujezdec žádá SZU i když mu nic není,že ho bolí koleno atd.,Odnesl to jen syn, který byl měsíc v kómatu a má poškozený mozek. Spolujezdec vysmátý,už si koupil auto a takový starý dům atd.a to je alkoholik,nefachcenko atd.

hodnocení

0x

Než vyjedete, máte si zkontrolovat auto a na galuskách nevyjíždět. Zodpovídá řidič a je jedno, kdo a jak je napsán.

doplněno 28.03.19 17:36:

Tak ještě stručněji na větu v dotazu s otazníkem. Řidič.

audi
To vím taky chytraku,ale už se stalo a nebyly to galusky,ale já jsem se neptala co mám dělat než se s vozidlem vyjede, příště si přečtěte laskavě dotaz.

xenofob
hodnocení

0x

je úplně jedno kdo je uveden v TP, nehodu způsobil syn, povinností řidiče je užít k jízdě vozidlo které je technicky v pořádku, pneumatiky si mohl zkontrolovat před jízdou, minimum je 1,6 nebo 4mm dle legislativy

Škody bude hradit pojištovna z Vašeho povinného ručení, pro Vás to znamená MALUS, navíc se může spolupodílet i viník nehody tedy pan SYN...sjednání povinného ručení je ze zákona ale to neznamená, že na skutečného viníka nemůže být podána žaloba z důvodu náhrady škody

Argumentovat tím, že v tp je zapsána babička, kterí ani nemá ŘP mi přijde hodně hloupé a trapné, nechápu co tím chcete docílit...mne by nikdy nenapadlo nechat zapsat jako vlastníka auta vlastní mámu, která nemá ŘP, nechat jezdit autem někoho jiného a pak se tím ješte chlubit před soudem...vy jste skutečně zajímavá rodinka, paní chytračko:-P

příčinou nehody byl ŘIDIČ, který použil vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu a tím PORUŠIL ZÁKON...

jethrot

Babička může být vlastníkem např. z důvodu dědictví. V otázce vlastnictví vozidla není ŘP relevantní.

Nebuďte trapnej až drzej.

audi
hodnocení

0x
Babička je majitel vozidla,proto byla zapsána v TP,jezdil děda, jenže ten loni zemřel a pojistka byla napsána na mě z důvodu toho, že to bylo o 3000,Kč levnejsi,tak nechápu proč,bychom byla divná rodinka, jak píšete. Nechapu vůbec co je na tom špatného?

Bylo to hlavně levnější pro to, že pojišťovák udělal podvod a napsal tě jako držitele.

hodnocení

0x

Za vozidlo odpovídá řidič, který má vozidlo před jízdou zkontrolovat. Pokud vozidlo neodpovídá stavu, aby mohlo bezpečně vyjet (což jsou i ojeté pneumatiky), řidič vyjet nesmí. Myslím, že v tom případě není důležité, kdo je vlastník. Nehodu zavinil řidič svojí nezodpovědností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]