Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískání brzd při nebrždění

Od: p306 odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Mám problém na peugeotu 306 1.4i 55kW. Jedná se o takové divné zvuky, jako kdyby cvrlikání, od levého předního kola... Ty zvuky se ozývají vždy až tak po 15km jízdy. Dneska jsem s ním ujel 50km a po cca 20 km začaly ty zvuky, trvaly 10km, ale přerušovaně, a pak zbylých 20 km byl klid. Kromě dneška se mi to stalo ještě dvakrát při trase 15km, a to právě až na konci. Zvuky však přestanou, jakmile brzdím, nebo jakmile zatáčím doprava. Začínají se pouze projevovat, až jedu rovně nebo mírně doleva. Na autě byly před 2ma týdny měněny brzdové destičky, kotouče a jedna brzdová hadička, která byla zlomená a díky ní se nevracely brzdy u levého předního kola. Brzdy byly také odvzdušněny. Na brzdách mám najeto tak 300 km. Když jsem dojel k baráku, tak jsem si sáhl na brzdy a byly zahřáté přiblžně stejně, nebyl tam znatelný rozdíl. Nesetkal se s tím někdo? Může to být jenom nějaké dočasně pískání v důsledku toho, že jsou to nové brzdy (například se tam dostal při výměně nějaký bordel apod.), nebo zda mechanik nepřehlédl jiný problém, který by způsobil, že se levá brzda nevrací? Nebo to je úplně něco jiného než brzdy? Mám to jít zkusit ještě reklamovat k mechanikovi? Díky za jakékoli nápady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vaclav28
hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém na Hyundai 30, brzda u zadního kola pískala, ale nehřálo se to. Po pár týdnech mi to v servisu

opravili (rozhýbali), a už se to neobjevilo. Ve Vašem případě to má souvislost s výměnou destiček, doporučuji návštěvu servisu. vaclav.

bbbb
hodnocení

0x

Zvuky prestanou jakmile brzdim nebo zatacim.Me to delal vaznouci vodici cep stacilo vycistit a promazat.nebo se spatne vraci pistek ktery po vymene kotoucu a desticek je zatlacen vice ve trmenu a nebyl asi ocisten a rozhyban.

hodnocení

0x

Zůstává "viset" brzdič, většinou stačí rozhýbat a promazat.pístky. Někdy je nutno pístky vyjmout, vyčistit, promazat a pak znovu odvzdušnit. To ale měli udělat při té opravě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pískání brzd

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]