Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda - rozjezd do kopce

Od: kamar odpovědí: 24 změna:
Dobrý den. Dnes ráno jsem zastavil na semaforu v kopci. Za mně se nalepilo auto. Rozjížděl jsem se raději přes ručku, takže auto mi nemohlo couvnout (resp. uvolněním ruční brzdy mohlo o jednotky cm).
V tu chvíli na mě začalo auto za mnou troubit a blikat. A že jsem do něj při rozjezdu do kopce nacouval. Odmítl jsem to s ním řešit, volal jsem okamžitě policii.
Ti s námi sepsali protokol, kde je uvedena na mém autě škoda 0 Kč, bez známek kolize. Na druhém autě prasklý přední nárazník a poškozený radar, škoda 30 000.
Jde jasně o pojistný podvod, jenže já v autě mám kameru pouze ve předu, druhý účastník kameru nemá ale má svědka spolujezdce, na křižovatce kamera není.
Vím, že jsem do auta za mnou určitě nenacouval, právník má čas až koncem týdne. Neřešili jste někdy něco podobného? Nějaká rada?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

13x

Počítám,že se předpokládá,že Vy jste to zavinil a z Vaší zákonné pojistky se zaplatí škoda? Asi bych zašel na svou pojišťovnu a s podezřením na pojistný podvod bych je seznámil. Mají své schopné vyšetřovatele a zájem,motivaci... Pokud zjistí,že to neklape,mohou podat TO na policii,pak to bude jiná liga.

jabraka*

Kamera sice míří kupředu,ale potvrdí,(odborníci by to mohli takto vyhodnotit)že se auto dozadu nepohnulo,ani se neotřáslo nárazem,.

AS tímto bych se obrátil na protivníka aby si to rozmyslel.A ještě bych mu doporučil si spočítat soudní náklady.

hodnocení

5x
Nahlaš pojištovně že nesouhlasíš s pojistnou událostí a že si se ničeho nedopustil a vysvětli jim co se stalo
Doufam žes do protokolu o nehodě napsal že nesouhlasíš stim že bys byl vyník nehody?
Pokud má dotyčný škodu co uvádí musí to bejt na tvym autě vidět minimálně v podobě škrábancú pokud teda nemáš tažny na tom by vidět nebylo asi nic
nickys

"vyník" hmm.

Jste fakt ďábel.

nickys, Vy jste se nikdy nespletl?

nickys

No jistěže spletl, ale u pana ďábla je to již poněkolikáté, kdy se prezentoval hrubkou. Nehledě na naprostou absenci diakritiky. Tak jsem to prostě tentokráte už nerozdejchal. Jestli má pán řidičák a dokázal se naučit pravidla provozu, tak by se jistě dokázal naučit alespoň nejzákladnější pravidla pravopisu, nebo se vyvarovat veřejné prezentace.

berger*

Zajisté jste chtěl napsat "nerozdýchal",že? Přece by jste veřejně v psaném textu nepoužil hovorový výraz.

daniela1

Dohadujete se tady o blbostech.. "By jste" je taky hrubá chyba, když na to přijde. Ke stylu psaní dabla se obecně nevyjadřuji, zase taková hrůza to není...

K tazateli, jediné řešení je pojišťovna a vysvětlit situaci. Z kamery by musel být vidět i menší náraz, tak věřím, že to nakonec dobře dopadne.

alten*

... by jste (chyba) správně byste bych, bys , bychom, byste.

Hoši neperte se, je fakt, že mně také ty chyby vadí (protože kdo umí pravopis, většinou jej to okamžitě praští do očí), ale asi s tím nic neuděláme (i když je to často "síla", co někdo dokáže napsat), když to těm pisatelům samotným nevadí. Každý jsme z "jiného těsta". Někdo se zastydí, omluví, jinému je to jedno. Horší ale je, když to ten dotyčný ani neví, že dělá "kopance".

berger*

No jo,já se za to nestydím,občas kopanec udělám a občas i pořádný,viz jiné vlákno. Jen pobavilo,že opravuje hrubky jiných a sám se utne. *smich*

nickys: Když už se tu navážíte do ostatních, aspoň byste mohl znát rozdíl mezi diakritikou a interpunkcí. Děti na základce ten rozdíl poznají.

Dysgrafie,

toť časté u Čechů. Proč hned napomínat, nejsme ve škole.

Pana Ďábla čeština nikdy nák nebrala stačí mu že nemá úplně levý ruce *smich*

fik
hodnocení

5x

To je celý nějaký divný,na tvém autě je nulová škoda a on má prasklý nárazník a zničený radar? Podle mě jasný pojistný podvod,dotyčný to rozbil někde o obrubník a teď se snaří na někom zahojit aby to nemusel platit ze svého. Nahlásit na polici a na pojišťovnu,to se neboj že to nebudou pojišťováci řešit,ti jak ucítí závan toho že by nemuseli platit pojistné plnění,půjdou po tom jak slepice po flusu,jsou tu odborné posudky které to můžou lehce vyvrátit

mathew
hodnocení

4x

Pokud nemáš Tatru a dotyčný supersport tak je nemožné, aby byla škoda 0 vs 30 000,- Navíc si nedokážu představit jak mohlo dojít k poškození radaru aniž by jsi pomačkal i svůj vlastní nárazník...

Pokud to opravdu bylo jak píšeš tak nahlásit pojišťovně podezření z pokusu o podvod a předat jim i záznam z kamery, protože pokud se nebude evidentně hýbat tak jejich právník už si s tím "důvěryhodným" svědkem poradí

joudic*

presne, pojistovna neni policie, chyti se kazdeho stebla

hodnocení

3x

A jak to vyhodnotila policie?

Je na zaznamu predni kamery videt, ze couvas nebo ne?

Na co pravnika? Nech to na Tvoji pojistovne at si to vyresi.

hodnocení

1x

Jestli to "drclo" tak, že prdnul nárazník, mělo by to být poznat i ze záznamu kamery přední. Obávám se, že by to ale bylo stejně zbytečný, protože svědek, je svědek, kor jestli to policie už vyhodnotila jako nehodu, koncem týdne už může být opraveno. Blbý je, že "za to nemužu" tvrdí každý druhý viník.

danys*
hodnocení

0x
Právník má čas až koncem týdne? Tak jdi za jiným právníkem, který bude mít zrovna čas. :D

hodnocení

0x

Když je na tvém autě podle protokolu nulová škoda, tak přeci není co řešit. Pro pojišťovnu jasná věc.

kamar
hodnocení

0x
Nejsme Praha, tady je v celém městě 1 právník :)
Protokol o nehodě jsem samozřejmě nevyplňoval, volal jsem hned policii, bylo mi jasné že jde o podvod.
Policie chtěla jako viníka určit mě, bo rozjezd do kopce.. Po 20 minutách dohadů, kdy policajt konečně vylezl ven z auta a šel se podívat z blízka na můj nárazník, i policajt uznal, že je to divné a viník nehody není určen.
Zavolám na pojišťovnu a uvidím. Děkuji za rady.
danys*

To je pech, že nejste Praha a máte zrovna jednoho právníka, který nemá čas. auto máš taky určitě nepojízdný, abys zajel za jiným právníkem, který čas má. A ještě do toho ten policajt, který určil viníka tebe, aniž by poškození z blízka viděl. *smich*

Tak máš záznam z přední kamery, kde je jasně vidět, že jsi necouvl. Popř. jen lehce. Pokud nesouhlasíš se zaviněním, tak o vině bude rozhodovat úředník z úřadu. Jelikož nebude moc důkazů, až na spolujedoucího z druhého auta, který moc věrohodný není, tak věc odloží.

Pojišťovna nic šetřit nebude, bude čekat na výsledek od policie nebo správního orgánu.

danys,

Pojišťovna nic šetřit nebude, bude čekat na výsledek od policie nebo správního orgánu.
znám případy, kdy pojištovna nečekala, šetřila nehodu a plnila. Po několikátem rozhodnutí soudu, pak vymáhala plnění zpět.

Jsou případy, kdy ani policie, ani správní orgán nekoná, a pojištovna rozhodne sama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]