Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Jedná sa o moju neskúsenosť s takýmito rozmermi.Problém je že behúň o 225mm šírke má tendenciu viac uberať na okrajoch.Znamenalo by to že po čase by som vyhadzoval pneu s odratými krajmi a stredom 4mm.Na bočnici pneu sa uvádza hustenie v rozmedzí 2,6 bar až 3,5 bar/51 PSI.Poprosím o vaše praktické skúsenosti s podobnými aj vačšími rozmermi .Geometria aj nápravy sú o.k. Pneu NOKIAN Z-LINE .
Výrobca auta uvádza možno,ja som nenašiel.Dovoz NL.Na pneu sa to hýbe ako som uviedol.MAX je 3,5 bar.Na konkrétny typ auta som na pumpe v NL dostal tlak 2,4 bar čo mi prijde zúfalo málo.Opotrebenie vidím po 5 tis.km najviac na krajoch.
Bývá to nalepené pod víčkem nádrže nebo u dveří. A samozřejmě je to napsané v návodu k použití, ten se dá dohledat i na Internetu.
ja mel na aute tusim 225/45 17, foukat jsem to musel na 2.8bar minimalne, jak tam bylo min nez 2.5bar tak se kolo do rana vypustilo v pneuservisu mi povidali foukat na 3bar,ale to uz mi pripadalo moc tvrdy
asi to budes muset sam vypozorovat casem na jakou hodnotu foukat aby se to sjizdelo rovnomerne a jelo se na tom pohodlne
Ná mém vozu výrobce uvádí pro 225/55/R18:
- pro částečné zatížení 2,2Baru vpředu i vzadu
- pro plné zatížení 2,4Baru a 2,5Baru
A výrobce pneu (Continental) pro první situaci uvádí 2,3Baru vpředu i vzadu a pro druhou situaci 2,6Baru vpředu a 2,7Baru vzadu.
Já dělám "kompromis"a foukám 2,5Baru vpředu a 2,6Baru vzadu.
Brožura Continental zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.