Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na kolko nafukat pneu 225/50 R17

Od: jinx® odpovědí: 11 změna:

Zdravím.Jedná sa o moju neskúsenosť s takýmito rozmermi.Problém je že behúň o 225mm šírke má tendenciu viac uberať na okrajoch.Znamenalo by to že po čase by som vyhadzoval pneu s odratými krajmi a stredom 4mm.Na bočnici pneu sa uvádza hustenie v rozmedzí 2,6 bar až 3,5 bar/51 PSI.Poprosím o vaše praktické skúsenosti s podobnými aj vačšími rozmermi .Geometria aj nápravy sú o.k. Pneu NOKIAN Z-LINE .

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Co třeba nafoukat dle předpisu výrobce pro konkrétní rozměr pneumatiky?

hodnocení

1x
Pneu se snad tlakuje podle doporučení výrobce pneu a ne auta. Každé pneu má jiné vlastnosti. Výrobci mají tabulky s doporučeným tlakováním podle hmotnosti na nápravu. JInak tlak se pak doladí podle ojetí - více sjetý střed či okraje běhounu.
A proto píše výrobce auta na každém vozidle předepsaný tlak pneumatik, zatímco od výrobce pneumatiky žádný dokument, který by doporučoval tlak dle zatížení nápravy, které stejně nemusíte vůbec znát, nedostanete...
To co jste napsal trošku nedává smysl, nemyslíte?
Tu tabulku k pneu vám dohledávat nehodlám, nicméně měl jsem ji kdysi staženou. Jinak abych vás vyvedl z omylu - u nového auta jsem měl štítek s naprosto nevhodným tlakováním - auto šíleně plavalo a bylo třeba 0,3-0,4bary přidat. Servisák přímo v renaultu mi potvrdil, že se auta obouvají do více značek pneu a štítek tam lepí ve fabrice takový, který zrovna najdou. Takže striktně se držet nějakého štítku na kastli je blbost - vždy je třeba se řídit doporučením výrobce pneu a samozřejmě jemně doladit podle zkušenosti na daném voze.

hodnocení

1x

Já foukám podle štítku v autě. Výrobce to tam nepíše pro srandu.

hodnocení

Výrobca auta uvádza možno,ja som nenašiel.Dovoz NL.Na pneu sa to hýbe ako som uviedol.MAX je 3,5 bar.Na konkrétny typ auta som na pumpe v NL dostal tlak 2,4 bar čo mi prijde zúfalo málo.Opotrebenie vidím po 5 tis.km najviac na krajoch.

Bývá to nalepené pod víčkem nádrže nebo u dveří. A samozřejmě je to napsané v návodu k použití, ten se dá dohledat i na Internetu.

hodnocení

Som aktívny vodič 19 rokov cca 350.000km na hrbe . Skúsenosti mám.Celé roky som jazdil na max 14 palcových kolesách.Fabiu bežne fúkam na 2,6bar.Max tam je 3,0bar.Údaje na viečku som ignoroval.Opotrebenie je tým pádom akurát, aj to celkom dobre jazdí.Tuto mám na Forde pohotovostnú hmotnosť 1605kg. Fúkam to na viac oproti údajom na viku. Bežne 2.6 bar.Na tých Nokianoch ma zaujala tá stupnica na bočnici kde je min 2,4 a má 3.2 bar hustenia. Max tlak výrobca udáva na 3,5bar.

au1
hodnocení

0x

ja mel na aute tusim 225/45 17, foukat jsem to musel na 2.8bar minimalne, jak tam bylo min nez 2.5bar tak se kolo do rana vypustilo :-D v pneuservisu mi povidali foukat na 3bar,ale to uz mi pripadalo moc tvrdy *nevi* asi to budes muset sam vypozorovat casem na jakou hodnotu foukat aby se to sjizdelo rovnomerne a jelo se na tom pohodlne

mathew
hodnocení

0x
Já bych dal 2,6 Bar a pak to případně upravil podle jízdních vlastností/komfortu

hodnocení

0x

Ná mém vozu výrobce uvádí pro 225/55/R18:

- pro částečné zatížení 2,2Baru vpředu i vzadu

- pro plné zatížení 2,4Baru a 2,5Baru

A výrobce pneu (Continental) pro první situaci uvádí 2,3Baru vpředu i vzadu a pro druhou situaci 2,6Baru vpředu a 2,7Baru vzadu.

Já dělám "kompromis"a foukám 2,5Baru vpředu a 2,6Baru vzadu.

Brožura Continental zde:

blobs.continental-tires.c/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]