Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Drzitel pojistnik vlastnik

Od: marekhygys odpovědí: 3 změna:
dobry den, potreboval bych poprosit o radu. dnes jsem uzavrel povine i havarijni pojisteni na nove auto, ktere jsem koupil na pul s kolegou. v technickem prukazu jsem psany jako majitel ja, ale pojisteni je delane na kolegu, jelikoz je mimoprazsky a starsi tak ho ma mnohem levnejsi. no a ted k jadru veci. po peclivejsim prostudovani pojistne smlouvy jsem si vsiml, ze ja jsem psany ve smlouve jako drzitel vozidla, a pojistnik ( kolega) je schodny s vlastnikem (to jsem ja). je tam tudiz chyba ze majitel je stejny s pojistnikem. muze z toho byt nejaky problem, pripadne pri skodne udalosti nedojit k proplaceni skody? dekuji moc

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Plnění dostane vlastník. Tato chyba může mít i vliv na cenu pojištění, takže může být plnění kráceno. Radím opravit.

asd1
hodnocení

0x

Nesprávné údaje = podvod. Má to vliv na cenu pojistného = můžou (budou) vymáhat dodatečně. Snížit plnění asi jen o rozdíl v pojistném... Ale určitě opravit, při události se na tohle nejspíš přijde..

hodnocení

0x

Nechat v TP opravit držitele, to bude asi nejjednodušší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]