Nejste přihlášen/a.
Vývoj ceny podle Heureky. Lze si tam nastavit hlídače cen.
Nepochopil jsem, co "ZŠ 860", tak dávám "TS860".
Já sice nevím, na jakou cenu se chcete dostat, ale máte na to 6 měsíců čas do další sezóny.
Zatím jsou někde kolem 1860Kč/ks..
Jestli čekáte až budou za polovic..tak to zkuste..
Já Vám poradím...Kupte si Barum Polaris 5, což rozhodně nejsou špatné pneu. Jejich cena je cca 1240Kč/ks a nebudete muset řešit slevu.
Myslim, že tazatel nemá napjatý rozpočet, jen s tím chce vy.ebat, kdyby sháněl Barumky, chtěl by je za 900...
Sehnat něco za dobrou cenu znamená vy...at? To pak jo.. Vy..aly spíš pneuservisy v době před možností koupit levně z netu - stačí porovnat o kolik spadly ceny když jim vyskočila konkurence... V počátku netu byl rozdíl na průměrné gumě klidně litr...
Potřebuje až na podzim, má na to love, tak může počkat na výhodnou cenu. Na tom nic špatného nevidím. Zase jde do rizika, že teď koupí supervýhodně, ale auto mu v létě šlohnou a zbydou mu gumy které prodá max. za polovinu nákupky...
Osvědčený Polaris? Jako vtip dobrý.. Já jim říkám brusle a to nejen v zimním, ale i za mokra. Projeďte si mokré serpošky s 2 roky starou Polariskou a pak s 2 roky starou TS 860, nebo si zkuste zabrzdit a uvidíte rozdíl. Ten je ostatně i ve spotřebě a výdrži, takže v reálu ta barumka vyjde dráž...
Ano na jaře bývají zimáky levnější, ale 50% fakt nečekej... A nekoukej na "akce" a "slevy", ale na konkrétní cenu pneu + doprava. Taky solidnost prodejce, někde ušetříš pětikilo a přijdou ti gumy z více sérií, místo z Německé fabriky budou z Turecké atd. = dej pozor co přesně kupuješ, i jedna pneu má více variant nebo míst výroby a nejsou shodné... Kdo chce opici musí mít na banány, na mojí plečku stojí 1500,- normálně beze slevy na podzim... Jinak TS 860 je výborná guma a na špici testů je právem.
asd1, už jsme to zde psal, ale já mám jen Polaris na Fabii, na Berlingu něco jiného, když si vezmu větší auto od synka, který má Dunlop , nikdy jsem nepocítil, že bych měl problém na sněhu. Jestli to není stylem jízdy.
Je to stylem jízdy - pokud se nedostaneš na limit tak rozdíl nepoznáš. Ovšem poznáš ho, až na Barumkách na mokru z 90 kmh o 10 metrů nedobrzdíš, zatímco na 860 bys zastavil ještě s 10m rezervou. Zase to má riziko, že do tebe napálí ten za tebou na horších gumách Ten rozdíl tam je dost velký, např. konkrétní zatáčka na mokru s Barumkou 40 kmh a už se sune do boku, TS 860 je při 40 kmh naprosto stabilní a sune se až při 50 kmh Pokud tam pojedeš 30 tak ti samozřejmě obě přijdou nastejno a budeš tvrdit že i ta Barumka krásně sedí a 860 jsou jen vyhozený prachy...
milancukrar: Přesně tak...Tyhle dohady o "nejlepší zimní pneu" mne vždy strašně "baví". Ano, rozdíly jistě existují. Ale kolik procent řidičů to opravdu pozná v reálném provozu..a tam kde ONI jezdí? Na třech typech aut jsem měl 3 různé druhy zimních pneu (první tuším Kumho-Chevrolet Aveo, Polaris 3-Škoda Fabia kombi a teď Polaris 5 na P3008). Nikdy se mi nestalo, že bych nedojel kam jsem chtěl..a že bych zažil kvůli pneumatikám nějakou krizovku. Pravda, nejsem pravidelným návštěvníkem Alp a Himalájí, ale v Krkonoších (vč.v zimě neudržovaných cest pod sněhem+led) už jsem s těmi pneu byl.
Rozdíl ve spotřebě? Letní mám Michelin Premacy 3...s nimi jezdím za 5,2l/100km (průměr po 8000km) a zimní Barum Polaris 3, s nimi mám spotřebu o 0(!) - 0,1l/100km vyšší.
Jinak na Vyšočině jezdím běžně viz. foto. Nepatřím rozhodně k brzdám provozu a nestalo se mi, že bych někam nevyjel, nebo měl problémy. Pravda, jsem z těch, co si jízdu v zimě velmi užívají a podobné silnice mám děsně rád.
Martine, díky, proč můj syn i synovec na skvělých pneumatikách 2x nedobrzdili, a já na Barumkách vždy dobrzím, když potřebuji?
Milane pravda..V den kdy jsou focené přiložené fotografie, jsem cestou potkal 3 auta v příkopě (trasa asi 55km). Jistě, nevím co tam majitel měl za pneu..ale já ty obyčejné Polaris 5. Cestou zpět, jsem musel jet snad 20km za mamlasem, co brzdil i "do kopce"..nebylo to potřeba..vážně ne. Ale třeba jel na letních, co já vím.
To můžete rovnou jezdit na letních a tvrdit že to je stejné a dobrzdili jste Mmch. na ujetém sněhu jako je na fotce to sedí skoro jak na asfaltu. Klouže nasolené mazlavé a ledovky... Jezdil jsme na barumkách i na GY Ultragrip 7, 7+,8, TS 850, 860, Dunlopech, Michelinech, Vredesteinech, Nokianech, na sněhu jsem neboural... Ale tvrdit že to vyjde na stejno - to ani náhodou. Barumka byla jednoznačně nejhorší. Polaris 1 úplná tragédie (ojetá jedna sada), P2 tragédie (ojeté dvě sady - bylo mi přiděleno), P3 o něco lepší ale furt bída (najeto asi 1000 km - na moje už Barum nesměl), P5 jsem neměl čest ale nechybí mi to, podle testů furt bída hlavně na mokru... Na námrazách/ sněhu jezdim od půlky listopadu do půlky dubna (naposledy dnes - tady sněží a leží bílé na silnici)
asd1: však píšu, že letos v Krkonoších jsem jezdil po cestách o několik řádů horších vč. ledu. Na Polarisech 3 jsem najel cca 50tis km (Fabii kombi-služební). Ale v pořádku, ať si každý koupí co chce, ale něco to prostě stojí. Ale řidiči v ČR mají stejně nejraději silnice "vyfénované" a totálně prosolené, takže snad 95% zimních dnů by se v ČR "dalo" jezdit s trochou opatrnosti na letních pneu.
@asd1 takže konec je takový, že tu hejtíš pneumatiky, které jsi vlastně ani neměl... nevím proč, ale tak nějak jsem to čekal už od začátku, že nemluvíš konkrétně o Polaris 5.
Pokud bychom měli navrhovat varianty na nákupy ve smyslu doporučení jiné značky, opět se dostáváme tam, za co mne tu kamenujete... Tazatel chce vědět, kde a kdy má koupit pneu continental - z toho je jasné že:
1) nechce barumky
2) nemá peníze nazbyt - klidně počká na akce, pokud nějaké budou
Já bych doporučil nějaký srovnávač cen s hlídacím psem, kdy zadaná pneu v akci vyskočí do mailu a on vesele koupí o 200,- za kus levněji.
Takových webu je více - nicméně osobně je nepoužívám...takže nemůžu poradit ten nejlepší.
Pokud se snížíme k odpovědím na vevyřčenou otázku, doporučím pneu Nexen Winguard SnowG WH2 - mám je sezonu na C5 a líbí se mi jak tichost, spotřeba, komfort, tak i vlastnosti na břečce (nic jiného letos nebylo).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.