Nejste přihlášen/a.
Dobrý den koupil jsem si malý motocykl Jawa 550. V TP je jako vlastník zapsaná jistá paní, která ale před lety zemřela. Její manžel žije a od něj jsem tu motorku kuopil. Jak mám postupovat při převodu motorky na mne? Můžete mi prosím poradit? Děkuji Vám za odpověď. V.Novák
přesný postup je zákonný, motocykl může prodat pouze skutečný vlastník, ten je v případě úmrtí původního vlastníka určen soudem, který k tomu pověří notáře
nový vlastník se v 10-denní lhůtě od nabytí právní moci usnesení o dědictví nechá zapsat do evidence jako vlastník, pak je splněna zákonná podmínka k tomu, aby mohl motocykl na někoho jiného převést...
Jako u každého běžného převodu. Vy a původní vlastník zajdete na úřad a vy se žádankou a pojištěním, on s doklady o motocyklu - TP a doklad o vlastnictví-vypořádání při dědictví. Prokáže se jako právně platný majitel, který vám prodává a přepisuje na vás...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.