Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit starší dodávku Ford nebo Volkswagen

Od: moped* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu, chtěl bych koupit ojetou diesel dodávku Ford transporter nebo Volkswagen transporter T5. Máte někdo zkušenosti porovnat spolehlivost a výdrž motoru a korozi karoserie?

Děkuji za případnou odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Hlavně nekupovat forda se zadní hnací nápravou - v zimě budeš stát v každém kopci.

hodnocení

1x
T5 jezdí ještě hromada a vypadají k světu, když ale potkám staršího Transita, většinou vypadá o poznání hůř, včetně koroze. Asi taky ale bude znatelný rozdíl v ceně.

hodnocení

0x

V práci jsme měli VW transportery dva, jezdil s tím kdo má ruce a OK.

scv®
hodnocení

0x

Před pár lety tady někdo řešil podobnou otázku, tak doporučuji pročíst tam.

Já jsem před pár měsíci také sháněl dodávku, ale vybíral jsem mezi VW (ojeté) a trojčaty Citroën / Peugeot / Toyota (nové). Nakonec vyhrál ojetý VW T5, který se podařilo dovézt ze zahraničí za slušnou cenu. Tady u nás je výběr naprostá hrůza - slabé motory, omlácený vnitřek, mizerná výbava. O vyleštěných kusech po nehodě a/nebo se stočeným tachometrem radši ani nemluvím... sám jsem jich našel hned několik. Pokud byste vybíral VW, tak rada, kterou jsem dostal od několika lidí, kteří VW dělají: vyhněte se nejslabším motorům a také BiTurbu. Pokud tedy budete hledat auto cca 4-8 let staré, tak vám v praxi zůstanou na výběr motory 84 a 103 kW, které by při dobrém zacházení měly leccos vydržet a prý se dají bez problémů očipovat zhruba na výkon toho dalšího motoru nad nimi. Ale aby vydržely co nejdéle, tak to chce měnit olej podstatně dříve, než uvádí oficiální intervaly. Na 30 tis. km nebo snad i více ani nemyslete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]