Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má někdo zkušenost stím, že občas při zapnutém tempomatu nelze sešlápnout brzdový pedál do doby než ručně vypnu tempomat -> pak jde teprve sešlápout brzdu. Zkoušel jsem šlapat na vrzdu i docela silou a stejně nešlo, po vypnutí tempomatu šlo uplně lehce.
Všiml jsem si toho už párkrát na dálnici, když se to snažím vyvolat schválně tak vše funguje jak má.
Úplně jsem zapomněl napsat auto, omlouvám se: Golf Variant 1.4 TSI 90kW, 2007, caxa
Naopak když šlápnu na brzdu, tak se musí tempomat odpojit, a ještě jsem nikdy neviděl tempomat zapojený do ovládání brzdy! To je snad i nesmysl, ztotožnuji se asi s kolegou, spíš závada brzdového válce, možná i posilovače, pokud se jedná o vozidlo WW Passat apod, tak bych to typoval na posilovač ve kterém je v membráně nasátá voda... , která při ucpaném odtoku děšťové vody , stojí v prostoru membrány posilovače. S tím jsem se setkal asi 3x. Projevovalo se to tak nějak, že to brzdilo dobře a špatně, nepravidelně... Nebo spíš bych typoval na podtlak z vývěvy, nebo ze sání... Že prostě nějak moc nefunguje spolehlivě...
Po výmene brzdového spínača sa u mňa na Fábii objavil tento problém tiež a úplne identický.Na diaľnici...,inde to nerobí.Nad 110km/h.Problém je od začiatku v tom že brzdový spínač zopína hlbšie keď už sa objavuje aj tlak od posilovača do systému.Takže vyraďovať tempomat brzdou som sa odnaučil.Robím to spojkou.Je to brzdovým spínačom.Ten predošlý to nerobil-tam stačilo jemne ťuknúť do pedála,čo posádka ani nespozorovala.Resp treba nastaviť polohu zopnutia čo najvyššie.Tempomat sníma signál od spojkového a brzdového spínača.
jinx - Přečtěte si znovu otázku, "...při zapnutém tempomatu nelze sešlápnout brzdový pedál". Tazatel si neztěžuje, že se při sešlápnutí pedálu nevypne tempomat, ale že ten pedál vůbec nejde sešlápnout (i když to zkoušel velkou silou). Takže to asi spínačem nebude.
Obávám se, že automobil, kde by jakýkoli mechanismus potenciálně mohl bránit šlápnout na brzdu, by asi nepustili na silnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.